Μυκήνες: Το χρονικό μιας πυρκαγιάς που επέφερε την διεθνή κατακραυγή

02.09.2020 / 10:46
γκο-29-14

Για πρώτη φορά στην ιστορία κάηκαν οι Μυκήνες το περασμένο Σαββατοκύριακο. Η φωτιά που πέρασε μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο άφησε τα σημάδια της ενώ οι εικόνες από την πυρκαγιά που ξέσπασε είναι συγκλονιστικές.

Να θυμίσουμε ότι στα social media σχολιάστηκε η διαχείριση της κατάστασης από πλευράς Υπουργείου Πολιτισμού αλλά και της Υπουργού Πολιτισμού Λίας Μενδώνη προσωπικά. Οι χρήστες τόσο σε facebook όσο και Twitter αντιμετώπισαν άλλοτε με οργή και άλλοτε με χιούμορ την κατάσταση.

«Η ζημιά στον αρχαιολογικό χώρο ήταν η λιγότερη δυνατή καθώς ήταν απολύτως αποψιλωμένος ο χώρος και δεν υπήρχε καύσιμη ύλη που θα δημιουργούσε θερμικά φορτία τα οποία θα επιβάρυναν και θα δημιουργούσαν προβλήματα στους δομικούς λίθους των μνημείων» είπε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη όταν μετέβη στο σημείο για αυτοψία.

«Το πολύ πολύ αυτό που θα βλέπουν οι επισκέπτες τις αμέσως επόμενες μέρες είναι λίγο μαύρο στο χώμα. Έχουν καεί τα ξερά χόρτα, τα οποία όπως υποστήριξε ήταν απολύτως ξυρισμένα», σημείωσε χαρακτηριστικά η υπουργός Πολιτισμού και προκάλεσε σάλο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα