Με 36 μίλια «οργώνει» το Αιγαίο ο «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ» – Τουλάχιστον δύο ακόμη νέες πυραυλάκατοι στα σχέδια του Πολεμικού Ναυτικού -Το επόμενο μεγάλο πρόγραμμα-BINTEO

26.09.2020 / 5:17
karathanasis

Με ταχύτητα που αγγίζει τα 36 μίλια η νέα πυραυλάκατος «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ» την οποία  παρέλαβε πρόσφατα το Πολεμικό Ναυτικό εκτελεί τις τελευταίες δοκιμές στην ανοιχτή θάλασσα πριν ενταχθεί στην επιχειρησιακή δύναμη του Αρχηγείου Στόλου και της Διοίκησης Ταχέων Σκαφών.

Το πλήρωμα της ΤΠΚΒ έπειτα από την επίσημη παραλαβή του πλοίου από τα ναυπηγεία Ελευσίνας συνεχίζει με πυρετώδεις ρυθμούς τον έλεγχο όλων των συστημάτων προκειμένου τους πρώτους μήνες του 2021 και αφού θα έχουν τοποθετηθεί στον «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ» και οι «φονικοί» EXOCET να αποτελέσει την έκτη μάχιμη πυραυλάκατο SUPER VITA την οποία θα διαθέτει στο οπλοστάσιό του ο Στόλος.

Με 36 μίλια «οργώνει» το Αιγαίο ο «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ» - Τουλάχιστον δύο ακόμη νέες πυραυλάκατοι στα σχέδια του Πολεμικού Ναυτικού -Το επόμενο μεγάλο πρόγραμμα-BINTEO 5

Οι εντυπώσεις έως τώρα από τις τελικές δοκιμές για την ένταξη του «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ» στα ετοιμοπόλεμα πλοία της ΔΤΣ είναι εξαιρετικές με το πλήρωμα της πυραυλακάτου να έχει απόλυτα εξοικειωθεί με το νεότευκτο σκαρί. Με τα 8 Κ/Β EXOCET block III  βεληνεκούς 180 χλμ και το αντιβληματικό σύστημα(CIWS) RAM με τα 21 κατευθυνόμενα στο επίστεγο, αλλά και τα πυροβόλα OTO MELARA και ΟΤΟ ΒREDA η νέα πυραυλάκατος έρχεται να δώσει στο Στόλο ισχύ πυρός όση σχεδόν μια φρεγάτα.

Την ίδια ώρα δοκιμές στη θάλασσα ξεκίνησε και η 7η SUPER VITA«BΛΑΧΑΚΟΣ» η οποία πρόσφατα έπεσε στο νερό στα ναυπηγεία της Ελευσίνας. Η νέα ιδιοκτησία των ναυπηγείων βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό με στόχο το συντομότερο και αυτό το πλοίο να επανδρωθεί από πλήρωμα και να προχωρήσει στους τελικούς ελέγχους στη θάλασσα πριν παραδοθεί με τη σειρά του στη δύναμη του Στόλου και στη Διοίκηση Ταχέων Περιπολικών Κατευθυνόμενων Βλημάτων.

Με 36 μίλια «οργώνει» το Αιγαίο ο «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ» - Τουλάχιστον δύο ακόμη νέες πυραυλάκατοι στα σχέδια του Πολεμικού Ναυτικού -Το επόμενο μεγάλο πρόγραμμα-BINTEO 6

Το εξοπλιστικό πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού προχωρά και στόχος είναι σε συνεργασία με τα ναυπηγεία Ελευσίνας να γίνει νέα συμφωνία για κατασκευή τουλάχιστον δύο ακόμη ΤΠΚΒ SUPER VITA προκειμένου σταδιακά να αντικατασταθούν οι παλιότερες πυραυλάκατοι του Στόλου.

Και ενώ το μεγάλο στοίχημα είναι η απόκτηση τεσσάρων καινούργιων φρεγατών όπως άλλωστε ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στα εξοπλιστικά σχέδια του Πολεμικού Ναυτικού  είναι η παραγγελία έξι νέων κορβετών από το πρόγραμμα «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ». Ελαφρά πλοία 800 τόνων με μήκος περίπου 80 μέτρα με βάση το σχέδιο SAAR 72 της Ισραηλινής κορβέτας τα οποία θα κατασκευαστούν σε Ελληνικά ναυπηγεία και θα διαθέτουν πυροβόλο 76mm, πυραύλους επιφανείας Harpoon αλλά και τη δυνατότητα φιλοξενίας ελικοπτέρου μέσης κατηγορίας.

Με 36 μίλια «οργώνει» το Αιγαίο ο «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ» - Τουλάχιστον δύο ακόμη νέες πυραυλάκατοι στα σχέδια του Πολεμικού Ναυτικού -Το επόμενο μεγάλο πρόγραμμα-BINTEO 7

Στο ζήτημα της νέας φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού, τόσο η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών  Εξοπλισμών και Επενδύσεων όσο και οι επιτελείς του ΠΝ ήδη μελετούν σύμφωνα με πληροφορίες 7 προτάσεις προκειμένου να καταλήξουν έως τα τέλη του χρόνου στην τελική επιλογή. Πέρα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά των πλοίων στη «ζυγαριά» θα μπουν και άλλες παράμετροι όπως η δυνατότητα ναυπήγησης των πλοίων στην Ελλάδα αλλά και η προσφορά πλοίων ενδιάμεσης λύσης για τις άμεσες ανάγκες του Στόλου.

newpost.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα