Μεσολόγγι: Φοιτητές κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνό τους γιατί δεν υπάρχουν καθηγητές

25.10.2020 / 11:41
foititiko_epidoma

Περισσότεροι από 150 φοιτητές κινδυνεύουν να χάσουν ένα εξάμηνο λόγω της έλλειψης καθηγητών για να διδάξουν περίπου 11 μαθήματα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του πρώην Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας που εδρεύει στο Μεσολόγγι, έχει ξεμείνει από καθηγητές λόγω έλλειψης χρηματοδότηση.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν μαθήματα. Οι φοιτητές μάλιστα απέστειλαν επιστολή στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου διοικητικά ανήκει το τμήμα, αλλά και στους δουλευτές των δύο νομών. Στην ανοικτή επιστολή τους οι φοιτητές του τμήματος αναφέρουν:

Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ, Κύριε Πρύτανη, Κύριοι Πρόεδροι των Τμημάτων, Κύριοι Βουλευτές νομών Αχαΐας & Αιτωλοακαρνανίας, Κύριε  Πρόεδρε Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας.

Μετά τη συγχώνευση τμημάτων του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Πατρών, δημιουργήθηκαν πολλά σοβαρά προβλήματα. Συγκεκριμένα, το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του πρώην Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας στο Μεσολόγγι, καταργήθηκε, ενώ υπάρχουν ίδια τμήματα στην υπόλοιπη Ελλάδα τα οποία ενισχύθηκαν.

Το τμήμα αυτό ανήκει στη μεταβατική περίοδο με την οποία λήξη του θα απορροφηθεί από το τμήμα Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πατρών. Στο μεταβατικό αυτό στάδιο έχουν δημιουργηθεί δύο σοβαρά προβλήματα: έλλειψη διοικητικού προσωπικού και έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού.

Οι συνέπειες ολέθριες με την δυσκολία των φοιτητών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους για την ολοκλήρωση του εξαμήνου. Με το υπ΄ αρίθμ. 20/08-10-2020 απόσπασμα πρακτικού γενικής συνέλευσης τμήματος σχετικά με τα εξής μαθήματα:

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ 1(Θ) ΕΞΑΜΗΝΟ Γ

ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ(Θ)

ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ (Ε)

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΟΣΤΟΥΣ 1(ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ) (Θ)

ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ 2(Θ)

ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ 2(Ε)

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ (Θ)

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ (Ε)

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ (Θ)

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ (Ε)

Ζητούμε άμεση λύση του προβλήματος ώστε να μπορέσουν οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν για πρώτη φορά τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου  να μπορούν να πάρουν να μαθήματα αυτά έτσι ώστε να μπορέσουν να δώσουν εξετάσεις τον Ιανουάριο (εναλλακτικοί τρόποι για δήλωση μαθημάτων, εργασίες κ.λ.π.).

Ζητούμε να δοθεί έγκριση χρηματοδότησης για πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού ώστε να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους με αξιοπρέπεια.

Ζητούμε την επαναφορά του (πρώην) Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ως αυτόνομου πριν την απορρόφηση από το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πατρών όπως υπάρχουν και στην υπόλοιπη Ελλάδα”. 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα