Μαριαλένα Μαργαλιά: «Η χρονιά αυτή μού άφησε αρκετά θετικά συναισθήματα και αναμνήσεις»

06.09.2020 / 6:00
Marialena-2

Η μετάβαση από το Λύκειο στο Πανεπιστήμιο μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων είναι για τους περισσότερους ένα δεδομένο και απλό βήμα αλλά ο κάθε μαθητής το βλέπει με τη δική του οπτική γωνία.
Κάθε χρόνο οι μαθητές της Γ’ Λυκείου αντιμετωπίζουν μεγάλα ποσοστά άγχους, πίεσης και προσπάθειας για να πετύχουν τα όνειρά τους. Η φετινή χρονιά όμως ήταν ιδιαίτερη αφού μπήκε στη μέση η πανδημία, κάτι που αν μη τι άλλο μας επηρέασε όλους.
Η Μαριαλένα Μαργαλιά είναι μία από τις μαθήτριες που πέρασαν το στάδιο αυτό και πλέον κατέχει την ιδιότητα της φοιτήτριας στο τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Η ίδια μάς εξηγεί τους λόγους της επιλογής της, μάς περιγράφει τη χρονιά που πέρασε, καθώς και το πώς αντιμετώπισε το ζήτημα του κορωνοϊού, αποτρέποντας τη κάθε δυσκολία να μπει εμπόδιο στους στόχους της.

Σε ποια σχολή πέρασες και ποιος ήταν ο λόγος επιλογής της;

Πέρασα στο τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο που ήταν άλλωστε και η πρώτη μου επιλογή. Βασικός παράγοντας που καθόρισε την επιλογή αυτή ήταν η επιθυμία μου να μπορώ να συμμετέχω ενεργά στην πολιτική δράση, συμβάλλοντας όσο μου επιτρέπεται στην διαμόρφωση μιας πιο δίκαιης και ισότιμης κοινωνίας.

Πώς θα περιέγραφες τη χρονιά που πέρασε;

Η χρονιά αυτή, παρά τις όποιες απαιτήσεις της μου άφησε αρκετά θετικά συναισθήματα και αναμνήσεις. Παρά την πίεση του διαβάσματος η χρονιά της 3ης λυκείου πέρασε αρκετά ήρεμα, καθώς μεσολάβησε και η περίοδος της καραντίνας όπου οι συναναστροφές με το σχολικό περιβάλλον, τους φίλους και τους καθηγητές ήταν περιορισμένες οπότε περιορίζονταν και οι εντάσεις.

Σε ποια σημεία σε δυσκόλεψε φέτος η πανδημία;

Δεν μπορώ να πω πως η πανδημία δυσκόλεψε την ζωή μου σε οποιοδήποτε επίπεδο. Θα ήταν νομίζω εγωιστικό να θεωρούμε πως η ζωή μας δυσκόλεψε επειδή ήμασταν αναγκασμένοι να κάτσουμε στην ασφάλεια και την άνεση του σπιτιού μας για ένα χρονικό διάστημα προκειμένου να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τον υπόλοιπο κόσμο. Την ίδια στιγμή που πολλοί έθεταν τη ζωή τους σε κίνδυνο για την προστασία όλων μας.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο άγχος που αντιμετωπίζεις αυτή την περίοδο όσον αφορά τη μετάβαση από το σχολείο στο Πανεπιστήμιο;

Το μόνο ζήτημα που με αγχώνει είναι το τέλος της παιδικής μου ηλικίας μαζί με το τέλος του σχολείου και η είσοδος στην ενήλικη ζωή με τις υποχρεώσεις που την συνοδεύουν.

Κατά πόσο πιστεύεις πως η πανδημία θα επηρεάσει τους φοιτητές την φετινη χρόνια και για ποιους λόγους;

Θεωρώ πως φέτος πάρα την σταθερή εξέλιξη της, η πανδημία δεν θα επηρεάσει ιδιαίτερα τους μαθητές. Αρχικά υπάρχει καλύτερη γνώση της κατάστασης και μπορεί να αντιμετωπίστε με πιο αποτελεσματικά μέτρα σε αρκετές περιπτώσεις, αλλά το σημαντικό είναι πως ο κόσμος έχει αποβάλλει τον φόβο και βλέπει την κατάσταση με μεγαλύτερη ψυχραιμία.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα