Μέτρα για τον κορωνοϊό: Πόσο κοντά είμαστε στα sms και το νέο ωράριο στα κέντρα διασκέδασης

05.08.2020 / 5:17
μετρα προστασιασ κορονοιου

Στην ενεργοποίηση μιας ακόμη δέσμης μέτρων προχώρησε χθες το κυβερνητικό επιτελείο, ανεβάζοντας κι άλλο την επιφυλακή απέναντι στον κορωνοϊό, με παρεμβάσεις που θα ισχύσουν τόσο για το δημόσιο, όσο και για τον ιδιωτικό τομέα. Με δεδομένο μάλιστα ότι ο Δεκαπενταύγουστος συνιστά κατά τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά την «περίοδο που ξεκάθαρα θα σας πω θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πορεία της νόσου στην πατρίδα μας», στις αποφάσεις που έλαβε χθες το Μέγαρο Μαξίμου (μετά από τις σχετικές υποδείξεις των λοιμωξιολόγων) περιλαμβάνονται τα εξής:

– Απαγορεύεται από σήμερα, στις 7:00 το πρωί, η διέλευση από την Κακαβιά, από τις 11:00 το βράδυ έως το 7:00 το πρωί καθημερινά για να εξασφαλιστούν πιο στοχευμένοι έλεγχοι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

– Από την Δευτέρα εγκαθίσταται στο συνοριακό σταθμό μόνιμο κλιμάκιο δειγματοληπτικών ελέγχων με τη συμμετοχή υγειονομικών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και του ΕΟΔΥ και σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Ηπείρου.

 

Ανακοινώσεις Χαρδαλιά

– Επίσης από την Κυριακή 16 Αυγούστου όποιος εισέρχεται στην Ελλάδα από την Αλβανία, δηλαδή από την Κακαβιά, υποχρεούται σε 7ήμερη κατ’ οίκον απομόνωση η οποία και θα ελέγχεται σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με την διεύθυνση που έχει δηλώσει στο PLF το οποίο είναι υποχρεωμένος να συμπληρώσει οποιοσδήποτε μπει στη χώρα.

 Παρατείνεται το όριο των 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις, σε γάμους, βαφτίσια, κηδείες ως τις 31/8/20. Το όριο αφορά τόσο στο χώρο τέλεσης του μυστηρίου όσο και στο χώρο δεξιώσεων.

– Αρμόδια κλιμάκια στέλνονται σε εντατικούς ελέγχους σε εργοστάσια τροφίμων σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και σε συνεννόηση με τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Υγείας. Στους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την τήρηση των κανόνων αποτροπής διασποράς του Covid-19 εντάσσεται για την επίβλεψη του τομέα της βιομηχανίας τροφίμων και ο ΕΦΕΤ προκειμένου να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ορθών βιομηχανικών πρακτικών.

– Επιπλέον, αναλόγως του επιδημιολογικού κινδύνου, πλέον θα υπάρχει η δυνατότητα περιορισμού του ωραρίου λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης σε τοπική κλίμακα με σχετική απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα