Λευτέρης Οικονόμου: Τα τεστ μοριακού ελέγχου δεν είναι πανάκεια

04.09.2020 / 16:07
γκο-19-2

η διαβεβαίωση ότι τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας βάσει των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ, έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, που τόνισε την ανάγκη να υπάρξει δωρεάν προληπτικός μοριακός έλεγχος στο Σώμα.

«Τηρούνται απαρέγκλιτα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και των ειδικών επιστημόνων, για την προστασία και την πλήρη διασφάλιση της υγείας των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. έναντι της πανδημίας του κορονοϊού. Το αρχηγείο της Αστυνομίας καθημερινά και διαρκώς επικαιροποιεί τα μέτρα σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για τα ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα», σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

«Την προηγούμενη εβδομάδα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ και το επιστημονικό του προσωπικό επικαιροποιήσαμε τα πρωτόκολλα, πότε και υπό ποίες προϋποθέσεις θα γίνονται οι μοριακοί έλεγχοι. Ο προληπτικός μοριακός έλεγχος είναι ένα σύνθετο και πολύπλοκο ζήτημα και η υλοποίηση του τίθεται υπό τα αυστηρά κριτήρια και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχει θέσει ο ΕΟΔΥ. Υπήρξε προβληματισμός στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ως προς την σκοπιμότητα για την άμεση πρόσβαση των αστυνομικών», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Και πρόσθεσε: «Τα τεστ μοριακού ελέγχου δεν είναι πανάκεια. Σε αυτούς που γυρίζουν από άδεια υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες πώς θα επανενταχθούν ομαλά στο προσωπικό της ΕΛΑΣ. Έχει οριστεί ειδική υγειονομική υπηρεσία σε κάθε αστυνομική διεύθυνση της χώρας και χειριζόμαστε κάθε περιστατικό που προκύπτει, έτσι όπως έχουν υποδείξει οι ειδικοί επιστήμονες».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα