Λάλας: Ο «Γολγοθάς» ενός συνταξιούχου χωρίς… σύνταξη

15.08.2020 / 10:21
images

Πόση δύναμη ψυχής κρύβει η απόφαση ενός ανθρώπου να δημοσιοποιήσει το πρόβλημα του; Ενός ανθρώπου περήφανου, που μια ζωή ολόκληρη δούλεψε στα χωράφια, στερήθηκε ακόμα και το φαγητό προκειμένου να πληρώνει τις ασφαλιστικές του εισφορές.

Και όμως αυτή η χώρα, αυτό  το κράτος , τον αναγκάζει να ρίξει τον βλέμμα του και να παρακαλέσει για το αυτονόητο, αυτό που δικαιούται.

Την σύνταξη του. Για να ζήσει αλλά και για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υγείας του.

«Ζώ και παλεύω όχι για εμένα αλλά για τα εγγονάκια μου….Δεν θέλω να στερηθούν από τόσο νωρίς τον παππού τους μας λέει και η φωνή του λυγίζει. Περιμέναμε τα ΤΕΒΑ, τα τρόφιμα που μας δίνουν για να γεμίσουμε λίγο πιο πολύ το τραπέζι.

Ήρθε Πάσχα και ευτυχώς μας έδωσαν μακαρόνια για να φάμε.

Έρχεται Δεκαπενταύγουστος και δεν έχουμε να ψωνίσουμε για το γιορτινό τραπέζι….»

Όμηρος της γραφειοκρατίας….έκκληση για βοήθεια

Εν έτει 2020, η διαδικασία για την απονομή μιας σύνταξης δεν θα έπρεπε να είναι μαραθώνιος.

«Δυστυχώς κανείς δεν γνωρίζει. Κάντε υπομονή» αυτή  είναι η απάντηση   που λαμβάνει εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο  ο Νίκος Κόλλιας  από το Λάλα  του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας , ο οποίος έχει μπλέξει «στα γρανάζια της γραφειοκρατίας» στην προσπάθεια του να λάβει την αγροτική του σύνταξη που δικαιούται.

Δυστυχώς όπως χαρακτηριστικά μας αναφέρει, κανείς δεν μπορεί να του απαντήσει για το πότε θα καταφέρει να λάβει τη σύνταξη του, αλλά κυρίως όπως μας λέει με παράπονο, για το πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα  τελειώσει αυτός ο οικονομικός γολγοθάς που ζει…

Όπως μας λέει από τον ΕΦΚΑ του Πύργου του απαντούν ότι η διαδικασία από πλευράς τους έχει ολοκληρωθεί και πλέον αρμόδιο για την έναρξη καταβολής της σύνταξης του είναι το παράρτημα του ΟΓΑ στην Πάτρα.

«Δεν έχω χρήματα για να πάω στην Πάτρα» μας λέει ο κ Νίκος.

«Προσπαθώ να επικοινωνήσω τηλεφωνικά με κάποιον υπάλληλο εκεί αλλά το τηλέφωνο είτε δεν λειτουργεί είτε δεν απαντά κανείς.

Τι να κάνω;  Κάποιος ας με βοηθήσει. Δεν ζητάω κάτι παράλογο. Αυτό που δικαιούμαι ζητάω. Την σύνταξη μου που πλήρωνα τόσα χρόνια για αυτή.

«Το κράτος θέλει να πληρώνουμε αλλά δεν ενδιαφέρεται για το πως θα επιβιώσουμε».

Βλέπετε το αλαλούμ που επικρατεί στο σύστημα απονομής των συντάξεων , αναδεικνύει  για άλλη μια φορά τις παθογένειες του κρατικού μηχανισμού.

Πάντα εις βάρος των πολιτών όμως….

Το πρόβλημα υγείας…..

Όπως μας ανέφερε ο Νίκος Κόλλιας  από το Λάλα  του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, όταν επισκέφτηκε τα γραφεία του ΔΟΒ προκειμένου να ζητήσει βοήθεια,  ο πλέον σημαντικός λόγος που επιζητά την καταβολή της αγροτικής σύνταξης είναι για να μπορέσει οικονομικά να ανταπεξέλθει στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

«Πάσχω από οξεία παγκρεατίτιδα και είμαι υποχρεωμένος να κάνω συνεχώς ειδικές εξετάσεις αλλά και να λαμβάνω φαρμακευτική αγωγή.

Έχω παραπεμπτικό για να κάνω μία ειδική εξέταση που γίνεται μόνο στην Αθήνα αλλά δυστυχώς δεν έχω τα χρήματα για να πάω.

Αυτή την στιγμή το μόνο εισόδημα που έχουμε σαν οικογένεια είναι τα χρήματα που μας στέλνει ο ένας μου γιός που εργάζεται στην Γερμανία.

Ο άλλος μου γιος είναι άνεργος δυστυχώς.

Δεν θέλω ελεημοσύνη από κανέναν την σύνταξη μου που δικαιούμαι θέλω» μας λέει με παράπονο και οργή ο κ Νίκος….

patrisnews.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα