Κρούσμα κορωνοϊού σε ιερομόναχο σε μονή της Αιγιαλείας

21.10.2020 / 17:24
gko-3-69

Ο ύπουλος εχθρός covid 19, αποδεικνύεται ότι δεν κάνει διακρίσεις, όσο και αν κάποιοι θέλουν – από υπερβάλλουσα πίστη στους κανόνες που διέπουν τον ρόλο τους ή το ιερό τους λειτούργημα – να κηρύττουν άλλα, καθότι η πανδημία δεν διακρίνει ανθρώπους (λαϊκούς ή κληρικούς) αλλά επιτίθεται σε οργανισμούς, ανεξαρτήτως χρώματος, ηλικίας και βέβαια θρησκείας.

Η τοπική Εκκλησία της Αιγιάλειας, μετρά ήδη το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού, το οποίο αντιμετωπίζεται με πραότητα και σοβαρότητα σε όλα τα επίπεδα.

Πρόκειται για αρχιμανδρίτη – μοναχό, νεαρής σχετικά ηλικίας, ο οποίος επιτελεί ιερό έργο σε ορεινό μοναστήρι της περιοχής. Οπως αποδείχθηκε, κόλλησε από επισκέπτη, καθότι καθημερινά είναι πολλοί οι πιστοί που συρρέουν εκεί, για να δουν από κοντά το ιστορικό κτίσμα της Μονής, να προσκυνήσουν και να συνεισφέρουν στο εξαιρετικό έργο που επιτελείται.

Οι ίδιες πληροφορίες  θέλουν τον ιερομόναχο να αντιλήφθηκε μόνος του τα συμπτώματα στη υγεία του και χωρίς δεύτερη σκέψη, αυτοβούλως να κατέφυγε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών (Ρίο) για να κάνει το τεστ και να ζητήσει συμβουλές και βοήθεια του ιατρικού προσωπικού.

Αυτό συνέβη στα τέλη Σεπτεμβρίου, αλλά η κατάσταση της υγείας του ρασοφόρου εξελίχθηκε επιδεινούμενη και απαιτήθηκε μάλιστα να νοσηλευτεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, από την οποία εξήλθε προ ημερών, συνεχίζεται ωστόσο η νοσηλεία του μέχρι και σήμερα.

Ο κληρικός αντιμετωπίζει, από την πρώτη στιγμή, την περιπέτεια της υγείας του με θάρρος, μα πάνω από όλα με πίστη, έχοντας ως όπλο του -πέραν της φροντίδας του υγειονομικού προσωπικού- την προσευχή.

πηγή: Πελοπόννησος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα