Κρίσιμες εξελίξεις για το μέλλον του Πανεπιστημίου Πατρών

03.09.2020 / 6:52
uojpexwbbh5def7bd1cf5b3

Η σχετική ανακοίνωση:

ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ – ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ – ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ

Η απόφαση της Υπουργού Παιδείας κας Νίκης Κεραμέως, βάσει της οποίας κατανέμονται 205 θέσεις για την πρόσληψη μόνιμων μελών Διδακτικού και Επιστημονικού Προσωπικού (ΔΕΠ) στα Πανεπιστήμια, την (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) και τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, πλήττει σαφώς το Πανεπιστήμιο Πατρών στο οποίο δίνονται  μόνον 12 θέσεις.
Η εν λόγω εξέλιξη, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα από τον Νόμο Γαβρόγλου οδηγούν το Πανεπιστήμιο Πατρών σε απαξίωση με σημαντικές συνέπειες για την περιοχή, καθώς οι επιπτώσεις θα είναι εμφανείς σε κρίσιμους τομείς, μεταξύ των οποίων, η λειτουργία τμημάτων και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.
Όλοι μας πρέπει να τοποθετηθούμε καθαρά και χωρίς ασάφειες προκειμένου να υπερασπισθούμε το μέλλον του Πανεπιστήμιου μας.
Στο πλαίσιο αυτό θα κληθεί άμεσα σε  συνεδρίαση η Σύγκλητος για να εξετάσει την κατάσταση όπως διαμορφώνεται και να  λάβει  αποφάσεις.
Υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο Επώνυμο και Αναγνωρίσιμο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα