Κορωνοϊός – Το μεγάλο στοίχημα για την Πάτρα και την Αχαΐα εν όψει ενός νέου κύματος

10.08.2020 / 9:18
aspida-maska-koronoios

Μια σταθερή πορεία δείχνει να έχει ο κορωνοϊός στην Πάτρα και στην Αχαΐα, κρίνοντας από τα κρούσματα που έχουν ανακοινωθεί από τον ΕΟΔΥ τα τελευταίες ημέρες. Ο ιός, μετά τα κρούσματα που είχαν γίνει γνωστά το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου, βρίσκεται σε ύφεση, τουλάχιστον στην περιοχή, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει και πολλά πράγματα.

Όπως έχει φανεί και μέσα από τις περιπτώσεις των εστιών που έχουν γίνει γνωστές σε άλλες περιοχές της χώρας, τα πάντα από μέρα σε μέρα μπορεί να αλλάξουν, αρκεί να υπάρξει ένα συμβάν που να επιτρέψει τη διασπορά.

Σύμφωνα με τους γιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, αλλά και τους επιστήμονες που έχουν θέσει τον εαυτό τους στη μάχη κατά του κορωνοϊού, το μεγάλο στοίχημα για την περιοχή είναι να κρατηθεί αυτή η σταθερότητα και μετά τον Δεκαπενταύγουστο, έτσι ώστε να πάμε στον Σεπτέμβρη σε ένα ήρεμο κλίμα.

Είναι σημαντικό αυτό για την περιοχή, αφού ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας που μαζεύονται όλοι στην πόλη και η αρχή για τον χειμώνα που ακολουθεί.

Το ίδιο περίπου στοίχημα έχει βάλει και η ΕΛ.ΑΣ. με την αστυνομία να συμμετέχει ενεργά σε όλους αυτούς τους ελέγχους που έγιναν τις περασμένες ημέρες σε καταστήματα εστίασης, σε μαγαζιά λιανικού εμπορίου, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και γενικότερα παντού.

Ζητούμενο είναι ο κόσμος να συμμορφωθεί με τη μάσκα. Βλέπετε, υπάρχουν ακόμα αρνητές που για τους δικούς τους λόγους, είτε αγνοούν τους κινδύνους, είτε ακόμα δεν πιστεύουν στον κορωνοϊό, δεν τηρούν το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης.

Σε κάθε περίπτωση οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση και το επόμενο διάστημα. Στόχος των αρμόδιων υγειονομικών αρχών και της ΕΛ.ΑΣ. είναι να κρατηθεί όσο γίνεται η Αχαϊα αμέτοχη σε αυτό το διαφαινόμενο νέο κύμα επιδημίας που είναι πλέον ορατό.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα