Κορωνοϊός: Θετικά δύο ανήλικα προσφυγόπουλα στην Ηγουμενίτσα

17.09.2020 / 6:52
koronoios-igoumenitsa-limani-spitia

Θετικά στον κορωνοϊό εντοπίστηκαν δύο ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, χθες Τετάρτη, στην Ηγουμενίτσα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του thespro.gr, 4 ανήλικα παιδιά ηλικίας 16, 14, 12 και 4 ετών, μπήκαν παράνομα από τον Έβρο, ωστόσο οι γονείς τους δεν κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα. Από τότε ξεκίνησε η περιπέτεια των 4 ανηλίκων, τους οποίος μετέφερε διακινητής στην Ηγουμενίτσα, παρατώντας τους λίγο πριν το λιμάνι.

Τα παιδιά περιφερόταν στην Ηγουμενίτσα, μέχρι να εντοπιστούν από άντρες της αστυνομίας, οι οποίοι τα οδήγησαν σε ξενοδοχείο της πόλης, από όπου θα μεταφερόταν σε δομή την Παρασκευή.

Χθες το πρωί ελήφθησαν δείγματα και στα 4 παιδιά, με δύο από αυτά, να βγαίνουν θετικά στην covid19.

Και τα 4 παιδιά θα μεταφερθούν σήμερα στο ξενοδοχείο καραντίνας στην Πρέβεζα, ενώ ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει η προσπάθεια ιχνηλάτησης των επαφών τους.

Κυρίως σε αστυνομικούς (τουλάχιστον 6) που ήρθαν σε επαφή μαζί τους, οι οποίοι θα παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό για 4 ημέρες, οπότε και θα πραγματοποιηθεί έλεγχος για covid σε όλους.

Σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθεί απολύμανση τόσο στο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, όσο και στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν προσωρινά τα 4 παιδιά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα