Κορονοϊός: Στο «κόκκινο» οι δομές σε όλη τη χώρα – Πυκνώνουν τα κρούσματα

04.09.2020 / 5:57
γκο-20

Στις 30 Αυγούστου ο οίκος ευγηρίας «Η Μεγαλόχαρη» στο Μοσχάτο, που φιλοξενεί 67 ηλικιωμένους, τέθηκε σε καραντίνα μετά τον εντοπισμό μιας νοσηλεύτριας θετικής στον νέο κορονοϊό. Τρεις ημέρες αργότερα σε καραντίνα τέθηκε το γηροκομείο στο Μαρούσι, όπου επιβεβαιώθηκαν 19 κρούσματα κορονοϊού.

Το μεσημέρι της Πέμπτης σήμανε νέος συναγερμός στις Αρχές, καθώς εντοπίστηκε κρούσμα κορονοϊού σε δομή τοξικοεξαρτημένων του Δήμου Αθηναίων που λειτουργεί σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για χρήστη που είχε παρουσιάσει συμπτώματα, τον είδαν οι γιατροί της δομής, έκανε τεστ και ενημερώθηκε σήμερα Πέμπτη ότι βγήκε θετικός, το πρώτο κρούσμα Covid. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα μεταβεί στη δομή για να κάνει τεστ και να προχωρήσει σε ιχνηλάτηση, ενώ δεν αποκλείεται να ληφθούν και περιοριστικά μέτρα, αν και στη δομή δεν μένει σταθερός αριθμός ανθρώπων.

Σε καραντίνα η δομή φιλοξενίας στα Οινόφυτα -Βρέθηκαν δύο θετικά κρούσματα κορωνοϊού

Τέλος, θετικός σε κορωνοϊό βρέθηκε αιτούμενος άσυλο, 45 ετών, ο οποίος διέμενε στη δομή φιλοξενίας Οινοφύτων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Με κοινή απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, τέθηκε έως και τις 16/09/2020 σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό (καραντίνα) η δομή φιλοξενίας στα Οινόφυτα, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Yπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ έχει κι άλλα ανοικτά μέτωπα, καθώς σε καραντίνα βρίσκεται δομή φιλοξενίας στον Βύρωνα όπου εντοπίστηκαν 28 κρούσματα κορωνοϊου, ενώ συναγερμός έχει σημάνει και στη Λέσβο μετά το κρούσμα κορωνοϊού στη Μόρια.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα