Κορονοϊός: Και θεριεύει και ατονεί – Τι αναφέρουν ιατρικοί παράγοντες της περιοχής για τη συμπεριφορά του ιού

03.08.2020 / 7:39
CACHE_650X650_1_574519

Αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο τα κρούσματα του κορονοϊού. Επιτακτικό να υπστηριχθούν τα μέτρα αποτροπής με αυστηρότητα και σοβαρότητα εκ μέτους των πολιτών. Επειτα από την έξαρση της περασμένης εβδομάδας πάντως, η Αχαϊα χθες εμφανιζόταν καθαρή.

 

Κανένα νέο κρούσμα δεν δηλώθηκε μέχρι χθες το απόγευμα, κανείς νοσηλευόμενος, ένα εξιτήριο, αρνητικά τα τεστ που απασχόλησαν τις μονάδες της 6η ΥΠΕ στην περιοχή μας.Υπάρχουν και καλά νέα με τον κορονοϊό, πάντως. Οπως λένε ιατρικοί παράγοντες της περιοχής, και επιβεβαιώνει ως γενική εικόνα η περιφερειακή ηγεσία του υγειονομικού τομέα, διαπιστώνεται ότι ενώ αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα, και σημαίνει επιβεβλημένος συναγερμός, έχει μειωθεί ο αριθμός των περιστατικών που χρειάζονται νοσηλεία.

 

Αυτό σημαίνει ότι ενδεχομένως έχει υποχωρήσει το φορτίο του ιού και έχει καμφθεί η νοσηρότητά του. Είναι χαρακτηριστικό, όπως μας έλεγαν άνθρωποι του χώρου, ότι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν χρειάστηκε νοσηλεία για τα πρόσωπα που εντοπίστηκαν θετικά στον ιό, παρά επιβλήθηκε η κατ’ οίκον παραμονή τους, για το διάστημα που ο ιός χρειάζεται να κάνει τον κύκλο του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δικαιολογείται εφησυχασμός. Το αντίθετο. Αλλά είναι ευχής έργον η έξαρση του ιού, η οποίο προκλήθηκε από την αποκατάσταση της κοινωνική κινητικότητας, να μη συνοδευθεί από ανάγκη για κλινική θεραπεία σε βαθμό που θα δοκιμάσει τις αντοχές των νοσοκομείων.
Επειδή ούτως ή άλλως είναι νωρίς για συμπεράσματα, σε κάθε περίπτωση πρέπει να τηρούνται τα μέτρα επί ποινή ροπάλου, ειδάλλως «θα γίνουμε Σερβία», σύμφωνα με φράση   από ιατρικό παράγοντα.

 

Εκτιμάται ότι οι επόμενες ημέρες είναι απολύτως κρίσιμες. «Ή θα το ελέγξουμε ή θα μας ξεφύγει» μας έλεγε η ίδια πηγή. Αν σήμερα μιλάμε για 110 κρούσματα διαγνωσμένα σε ημερήσια βάση, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ίσως και δεκαπλάσια έκταση μετάδοσης, που απλώς δεν έχει διαγνωστεί. Πολύ εύκολα τα 110 κρούσματα θα γίνουν τετραψήφια, και τότε πλέον το στοίχημσ θα έχει χαθεί με απροσδιόριστες, αλλά μάλλον δραματικές συνέπειες.

 

Προς το παρόν ξεκινά η μάχη της μάσκας με τις αρχές να επωμίζονται μια πολύ δύσκολη αποστολή, καθώς σε πολύ μεγάλο βαθμό, οι προβλέψεις για αποστασιοποίηση και άλλα μέτρα είναι περίπλοκες και σχεδόν υποκειμενικές, και αναμένεται να προκαλέσουν τριβή στον άξονα μεταξύ διοίκησης, κοινωνίας και επαγγελματιών, οι οποίοι έχουν χάσει τις αντοχές και τα περιθώριά τους.

 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα