Κορονοϊός – Έτσι καταλήξαμε να θρηνούμε 20 νεκρούς από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι

01.09.2020 / 15:18
gko-9

Με ένα μόνο γηροκομείο, στη Θεσσαλονίκη, να μετρά 20 νεκρούς, οι φόβοι των ειδικών για τις δραματικές συνέπειες που μπορεί να έχει η εισβολή του κορωνοϊού σε κλειστές δομές με ηλικιωμένους ανθρώπους, επιβεβαιώνονται με το χειρότερο τρόπο.

Αν και στην πρώτη φάση της πανδημίας του κορωνοϊού φαίνεται ότι οι κλειστές δομές και ειδικά οι κλειστές δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων είχαν καταφέρει να σφραγιστούν, σε αυτή τη φάση, της καλοκαιρινής έξαρσης του ιού, αποδείχθηκε ότι όπου υπήρξε η παραμικρή χαλάρωση, δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα.

Τον τελευταίο μήνα έχουν καταγραφεί δεκάδες κρούσματα σε δύο γηροκομεία στη Θεσσαλονίκη, ενώ σε συναγερμό τέθηκαν και οι αρχές στην Αθήνα μετά τον εντοπισμό θετικού εργαζομένου σε οίκο ευγηρίας στο Μοσχάτο.

Μόνο στο γηροκομείο του Ασβεστοχωρίου, με τα 34 κρούσματα, έχουν χάσει τη ζωή τους 20 ηλικιωμένοι . Τελευταίο θύμα ένας 80χρονος τρόφιμος του οίκου ευγηρίας που έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Υπενθυμίζεται ότι ο ιός εξαπλώθηκε στο γηροκομείο «Αγία Κυριακή» όταν εργαζόμενος της δομής προσβλήθηκε από τον ιό από συγγενικό του πρόσωπο που είχε μεταβεί σε συναυλία της Χαλκιδικής.

Η άλλη εστία κορωνοϊού εντοπίζεται στο γηροκομείο «Εστία Παπαγεωργίου». Συνολικά θετικοί σε Covid-19 διαγνώστηκαν 15 ηλικιωμένοι που διέμεναν στο Ίδρυμα, καθώς και επτά άτομα από το προσωπικό. Από το συγκινημένο γηροκομείο στον Εύοσμο οι νεκροί έχουν φτάσει τους 9, ενώ ήδη έχει παραγγελθεί προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα για τη διασπορά του ιού.

Την ίδια ώρα, συναγερμός στις υγειονομικές Αρχές έχει προκαλέσει και το κρούσμα κορωνοϊού που εντοπίστηκε σε υπάλληλο γηροκομείου στο Μοσχάτο. Εν ώρα εργασίας, 28χρονη υπάλληλος του γηροκομείου έμαθε ότι είναι θετική στον ιό με αποτέλεσμα όλο το γηροκομείο να τεθεί σε καραντίνα.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο αποφασίστηκαν από την Πολιτική Προστασία έκτακτα περιοριστικά μέτρα από χθες, 31 Αυγούστου, τα οποία θα βρίσκονται σε ισχύ μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν στους φιλοξενούμενους και στο προσωπικό της μονάδας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα