Κορονοϊός: Έρχεται εφαρμογή για κινητά

21.09.2020 / 11:00
5368ef425e7c8f79dfeb0d5badf16673_XL

Εφαρμογή για κινητά που θα δείχνει σε κάθε πολίτη τα μέτρα ανά περιοχή είναι στα «σκαριά» όπως αποκάλυψε ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Συγκεκριμένα όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναπτύσσεται μια εφαρμογή από τον ΕΟΔΥ, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την γ.γ. Πολιτικής Προστασίας στην οποία θα μπορεί κάθε πολίτης να πληκτρολογεί τον ταχυδρομικό του κώδικα και να μαθαίνει τα μέτρα που ισχύουν στην περιοχή του.

Στο «κόκκινο» η Αττική

Ο κ. Πέτσας είπε χαρακτηριστικά πως η Περιφέρεια Αττικής και ειδικά το κέντρο της Αθήνας βρίσκονται ένα βήμα πριν ανάψει το κόκκινο.powered by Rubicon Project

Το βήμα αυτό οφείλουμε να το αποτρέψουμε, πρόσθεσε και τόνισε: «Πήραμε και θα πάρουμε όποια μέτρα χρειαστεί για την προστασία της δημόσιας υγείας. Γιατί, πολύ απλά, η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο τοπικού lockdown, ο εκπρόσωπος είπε πως η κυβέρνηση ποτέ δεν δίστασε να επιβάλλει τοπικά lockdown σε πολλές περιοχές της χώρας, και η Αττική δεν αποτελεί εξαίρεση. Πρόσθεσε όμως πως αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να δει κανείς ποια είναι η επίπτωση κι αν είναι προτιμότερο από άλλα μέτρα. Αυτό, συμπλήρωσε, θα το πουν οι ειδικοί κι εμείς θα ακολουθήσουμε τις συμβουλές τους.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα