Κλείνουν και τα περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες στις 12 τα μεσάνυχτα στην Πάτρα

07.10.2020 / 16:16
gko-1

Το μίνι lock down που επιβλήθηκε στην Αχαΐα από την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020 μετά από απόφαση της Πολιτικής Προστασίας και του αρμόδιου Υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά λόγω των αυξημένων κρουσμάτων (την Τρίτη το απόγευμα ανακοινώθηκαν στην Αχαΐα 12 νέα κρούσματα covid-19), περιλαμβάνει για όσους δεν το έχουν ακόμα αντιληφθεί όχι μόνο τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής αλλά και κάθε είδους επιχείρηση λιανικής πώλησης αγαθών, τουτέστιν και τα μίνι μάρκετ, κάβες και τα περίπτερα που υποχρεούνται να κλείνουν κι αυτά στις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί.

Σύμφωνα με το άρθρο 3 του ΦΕΚ Τεύχος B’ 4385/05.10.2020 -Επιβολή μέτρων προσωρινής αναστολής λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού στον Δήμο Ιωαννιτών της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου και στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από 6.10.2020 έως και 12.10.2020, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, αναστέλλεται & η λειτουργία κάθε είδους επιχείρησης λιανικής πώλησης αγαθών, όπως περίπτερα, μίνι μάρκετ (συμπεριλαμβανομένων και αυτών που βρίσκονται εντός των πρατηρίων υγρών καυσίμων), κάβες, καπνοπωλεία, παντοπωλεία, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, από τις 12:00 τα μεσάνυχτα έως τις 5:00 π.μ. της επόμενης ημέρας.

Η αναστολή δεν καταλαμβάνει τα φαρμακεία, τα πρατήρια υγρών καυσίμων και τους αυτόματους πωλητές αγαθών, εξαιρουμένης πάντως της παροχής αλκοολούχων ποτών.

Ήδη οι περιπτεριούχοι της Πάτρας καθώς και οι ιδιοκτήτες μίνι μάρκετ διαμαρτύρονται καθώς αν το μέτρο παραταθεί και μετά τις 12/10, θα έχουν σοβαρό πρόβλημα στον τζίρο τους. Μάλιστα ο κλάδος των ιδιοκτητών περιπτέρων της Πάτρας με πρόεδρο τον Παναγιώτη Ταλαγάνη σκέπτεται να προτείνει ως εναλλακτικό μέτρο την λειτουργία των περιπτέρων για τα υπόλοιπα είδη με τα ψυγεία όπου πωλούνται μπύρες, αναψυκτικά και αλκοολούχα ποτά να παραμένουν κλειδωμένα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα