Κινηματογραφική επιχείρηση για τη σύλληψη ναρκεμπόρων στα ορεινά της Πελοποννήσου

03.10.2020 / 6:55
γκο-1-77

Κνηματογραφική ήταν η αστυνομική επιχείρηση σε δύσβατες ορεινές περιοχές της Αρκαδίας, της Κορινθίας και της Αττικής, για το «ξήλωμα» μεγάλης οργάνωσης παραγωγής και διακίνησης κάνναβης.

Στην επιχείρηση που έλαβε χώρα την Πέμπτη και χθες Παρασκευή συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ., ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι, πυροτεχνουργοί και πάνοπλοι άντρες της ΕΚΑΜ, υπό το φόβο ένοπλης αντίδρασης από ναρκέμπορους στη θέα των αστυνομικών.

Οι φυτείες ελέγχονταν όλο το 24ωρο από «τσιλιαδόρους», οι οποίοι, ωστόσο, δεν αντιλήφθηκαν ότι παρακολουθούνταν τα τελευταία 24ωρα από τα «ηλεκτρονικά μάτια» της ΕΛ.ΑΣ.Οι άντρες της Ασφάλειας πέρασαν χειροπέδες σε 10 άτομα, κατάσχεσαν 622 δενδρύλλια κάνναβης, 90.300 γραμμ. φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης, 26.653 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, 18.255 ευρώ, ζυγαριές ακριβείας και κινητά τηλέφωνα.

Υπολογίζεται ότι τα κέρδη που θα αποκόμιζαν από τη διακίνηση των συγκομισθεισών ποσοτήτων κυμαίνονται από 1.500.000 έως 1.800.000 ευρώ. Εκτός από τους 10 συλληφθέντες, η δικογραφία περιλαμβάνει τα ονόματα ακόμα οχτώ ατόμων σε βάρος αποδόθηκαν κατηγορίες για συμμετοχή στην οργάνωση.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα