Καταγγελία σοκ για το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι – «Απέκρυπταν για καιρό τα κρούσματα κορονοϊού»

02.09.2020 / 15:59
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΣΘΕΝΗ

Σοκάρουν τα όσα καταγγέλλει μια γυναίκα που έχασε την 90χρονη μητέρα της από κορονοϊό και ήταν τρόφιμος στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι.

«Έχουμε μεγάλο πόνο αλλά και θυμό γιατί αυτοί οι άνθρωποι καταχράστηκαν την τυφλή εμπιστοσύνη που τους δείξαμε. Έδειξαν εγκληματική αμέλεια απέναντι στην ευαίσθητη υγεία των δικών μας ανθρώπων. Όχι μόνο δεν τους προστάτευσαν, αλλά απέκρυψαν το γεγονός για αρκετές ημέρες, έτσι κόλλησαν οι περισσότεροι. Ήταν αργά όταν τους μετέφεραν ήδη στα νοσοκομεία να αντέξουν αυτοί οι άνθρωποι με τα τόσα υποκείμενα νοσήματα τον κορονοϊό», ανέφερε συντετριμμένη η γυναίκα μιλώντας στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο. Στο συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας  21 άνθρωποι έχουν πεθάνει μετά τα 42 συνολικά θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν.

«Επικοινωνούσα τακτικά μαζί της κατάλαβα ότι είχε μια αδιαθεσία τουλάχιστον 15 ημέρες πριν την ανακοίνωση ότι πάσχει από Covid. Μου έλεγαν ότι έχει ουρολοίμωξη. Την ίδια μέρα, το βράδυ, με κάλεσαν και μου ανακοίνωσαν ότι έκαναν το τεστ και βρέθηκαν πέντε κρούσματα και ανάμεσα σε αυτά ήταν η μητέρα μου. Το πρωί ακούσαμε από τις τηλεοράσεις ότι ήταν 33 και ανέβηκε ο κ. Τσιόδρας και ο κ. Χαρδαλιάς», συνέχισε η ίδια.

«Δεν τους χαιρετήσαμε, δεν τους θάψαμε με την τιμή που τους έπρεπε. Καλώ όλους τους συγγενείς να ενωθούμε ώστε με το δρόμο της δικαιοσύνης να λάμψει η αλήθεια, ώστε να αναπαυθούν και οι ψυχές αυτών των ανθρώπων», κατέληξε η γυναίκα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα