Κατάκολο: Επανεκκίνηση κρουαζιέρας – Κινητοποίηση των ιδιοκτητών λεωφορείων

14.10.2020 / 20:21
Renewing MSC Magnifica

Μετά από αρκετούς μήνες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο μεγάλης εταιρίας της κρουαζιέρας έφερε επιβάτες στο Κατάκολο. To Costa Deliziosa κατέπλευσε χθες το πρωί και οι 347 επιβάτες του πραγματοποίησαν εκδρομή υπό αυστηρά μέτρα υγειονομικής ασφάλειας στην Αρχ. Ολυμπία, με επίσκεψη μόνο στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο.

Μάλιστα κάποιοι από αυτούς δεν μπήκαν στον αρχαιολογικό χώρο και έκαναν την ξενάγηση από το δρόμο… Φυσικά στάση σε καταστήματα της αγοράς δεν έγινε λόγω των πρωτόκολλών της κρουαζιέρας που εφαρμόζονται για τον κορωνοϊό.Ξεναγοί και οδηγοί λεωφορείων πέρασαν από έλεγχο και τεστ για τον κορωνοϊό, πριν γίνει η επιβίβαση των τουριστών.

Κινητοποίηση από το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων ν. ΗλείαςΟι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων προέβησαν σε συμβολική διαμαρτυρία απέναντι στην Πολιτεία, καθώς δεν έχει υπάρξει ουσιαστική στήριξη. Ακόμα και τώρα το μοντέλο της κλειστής κρουαζιέρας δεν συμβάλει οικονομικά σε όσους δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

Όπως τόνισε μιλώντας στο ilialive.gr ο πρόεδρος σωματείου ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων νομού Ηλείας, Αλέξης Τσαουσάκης “… ήρθαμε εδώ στο Κατάκολο συμβολικά με αντιπροσωπεία του σωματείου μας, με αφορμή την προσέλευση του πρώτου κρουαζιερόπλοιου για φέτος, μετά την πανδημία, σαν ένδειξη διαμαρτυρίας για όλα αυτά που συμβαίνουν στο χώρο του τουρισμού.

πηγή: ilialive.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα