Καλαμάτα, η ήρεμη δύναμη της Μεσσηνίας

12.08.2020 / 9:29
kalamata

Εδώ και λίγα χρόνια συγκαταλέγεται στους δημοφιλείς προορισμούς της Πελοποννήσου για τους weekenders της Αθήνας και όχι μόνο. Με τον καινούριο δρόμο να την φέρνει ακόμη πιο κοντά στην Αθήνα και χαρακτηριστικό ατού τη της στρατηγική τοποθεσία της, μπορεί εύκολα να αποτελέσει ορμητήριο για την γνωριμία σας με τις υπόλοιπες ομορφιές του νομού.

Η Καλαμάτα, λοιπόν, είναι μια ζωντανή πόλη με έντονη πολιτιστική δραστηριότητα που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει άλλες μεγαλουπόλεις της Ελλάδας. Η πόλη χωρίζεται στο παραλιακό μέτωπο με την περαντζάδα (σημείο αναφοράς της πόλης κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες) και το ιστορικό κέντρο με το κάστρο (τόπος συνάντησης ντόπιων και επισκεπτών κατά τη διάρκεια του χειμώνα).

Κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου Ναβαρίνου (το μεγάλο πεζοδρόμιο ενδείκνυται για βόλτες πεζή ή με το ποδήλατο στον διαμορφωμένο ποδηλατόδρομο) συναντώνται cafes, bars και εστιατόρια τα οποία και συγκεντρώνουν τόσο τους κατοίκους της πόλης όσο και τους επισκέπτες της που τα επιλέγουν για να συνδυάσουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου, καθώς από εδώ απολαμβάνουν απεριόριστη θέα στη θάλασσα.

Όσο προχωράτε προς το κέντρο της πόλης, η πολυσύχναστη Αριστομένους θα σας οδηγήσει στην κεντρική πλατεία και τον πεζόδρομο της Ιατροπούλου με τα νεανικά cafes και bars, ενώ ανηφορίζοντας λίγο ακόμα θα βρεθείτε μπροστά στο Δημαρχείο και εν συνεχεία στην ιστορική πλατεία 23ης Μαρτίου –εδώ ξεκίνησε ο Αγώνας της Επανάστασης το 1821.

Ακριβώς από πίσω βρίσκεται το ιστορικό κέντρο της πόλης, κάτω ακριβώς από το κάστρο της, το οποίο κατά τη διάρκεια του χειμώνα μετατρέπεται σε σοφιστικέ πιάτσα με τα ψαγμένα στέκια που βρίσκονται στην περιοχή του.

Η Καλαμάτα διαθέτει, επίσης, μαρίνα, όπου αράζουν πολυτελή ιστιοπλοϊκά και σκάφη. Στην περιοχή της, μάλιστα, θα βρείτε και κάποια από τα πιο φημισμένα εστιατόρια και ψαροταβέρνες της πόλης.

Έχοντας την ως ορμητήριο θα επισκεφτείτε και θα ανακαλύψετε από κοντά την ιδιαιτερότητα της Μεσσηνιακής Μάνης, με απαραίτητες στάσεις τη Στούπα και την Καρδαμύλη, ενώ επιβεβλημένη στάση για φρέσκο ψάρι αποτελεί το γραφικό και μικροσκοπικό ψαροχώρι των Κιτριών.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα