Κακοκαιρία Ιανός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Αχαϊα

17.09.2020 / 10:42
Χωρίς-τίτλο-16

Στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σικελίας και Πελοποννήσου όπου ενισχύεται και αποκτά σταδιακά χαρακτηριστικά Μεσογειακού Κυκλώνα (Medicane) βρίσκεται το πρωί της Πέμπτης η κακοκαιρία Ιανός.

Σύμφωνα με το meteo.gr η ατμοσφαιρική πίεση στο κέντρο του είναι περί τα 1000 hPa και μέχρι το βράδυ αναμένεται να πέσει στα επίπεδα των 990 hPa, ενώ οι άνεμοι που τον συνοδεύουν εκτιμήθηκαν από δορυφόρους στα 8 μποφόρ.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μετα την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν τεθεί ήδη οι περιφερειακές ενότητες Ηλείας, Αχαΐας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Αιτωολοακαρνανίας, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου και Ιθάκης.

Δείτε τον χάρτη για την κακοκαιρία Ιανός το πρωί της Πέμπτης:

xartis-ianos

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία η κακοκαιρία «Ιανός» θα κινηθεί ενισχυόμενος προς το Κεντρικό Ιόνιο και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο όπου θα βρεθεί τις πρωινές ώρες της Παρασκευής ωστόσο η τροχιά που θα ακολουθήσει στη συνέχεια παραμένει αβέβαιη, με πιθανότερο σενάριο να στραφεί νότια.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται διαδοχικοί προγνωστικοί χάρτες των αθροιστικών βροχοπτώσεων του «Ιανού» μέχρι και τη νύχτα του Σαββάτου στις περιοχές που θα πληγούν περισσότερο (Ιόνιο, Πελοπόννησος, Κεντρική Στερεά και ηπιότερα άλλες περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας συμπεριλαμβανομένης της Αττικής).

Meteo.gr: Μεσογειακός Κυκλώνας ΙΑΝΟΣ - Προγνωστικοί χάρτες αθροιστικής βροχόπτωσης

Όπως εκτιμούν οι μετεωρολόγοι εκτός από τα μεγάλα ύψη βροχής η κακοκαιρία «Ιανός» θα συνοδεύεται από σποραδικές καταιγίδες, ανέμους που κατά τόπους θα πνέουν σε επίπεδα θύελλας (άνω των 10 μποφόρ) και πολύ μεγάλο κυματισμό.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα