Καιρός – Μεσογειακός κυκλώνας: Έρχονται βροχές και καταιγίδες

15.09.2020 / 14:52
kairos_kakokairia_mesogeiakos_kiklonas

Ο καιρός αλλάζει απότομα από την Πέμπτη με έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως ισχυρές βροχές και καταιγίδες να κάνουν την εμφάνισή τους στη χώρα. Η πρώτη φθινοπωρινή μεταβολή του καιρού πλησιάζει, την ίδια ώρα που οι μετεωρολόγοι παρακολουθούν το ενδεχόμενο σχηματισμού ενός Μεσογειακού κυκλώνα στη χώρα.
Για πιθανό σχηματισμό «μεσογειακού κυκλώνα» στην Κεντρική Μεσόγειο έκανε λόγο στην πρόγνωσή του ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης σχετικά με τον καιρό τις επόμενες ημέρες.
Στον Μεσογειακό Κυκλώνα που δείχνει να σχηματίζεται αναφέρθηκε και ο Σάκης Αρναούτογλου, που τονίζει πως θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι και τα ξημερώματα της Πέμπτης για να μάθουμε την ακριβή μορφή και τροχιά που θα πάρει το όποιο φαινόμενο.
Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, καθώς και άλλα διαθέσιμα προγνωστικά μοντέλα, η ατμοσφαιρική διαταραχή στην περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου αναμένεται τις επόμενες ημέρες να κινηθεί προς τη χώρα μας, μεταφέροντας υγρές και ασταθείς αέριες μάζες. Ως αποτέλεσμα θα πρέπει να περιμένουμε την πρώτη φθινοπωρινή μεταβολή του καιρού από την Πέμπτη 17/09 με βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα