Κίνηση «Πρόταση»: Σαθρή η γέφυρα στη συμβολή των οδών Αυστραλίας και Κανελλοπούλου, στην Πάτρα, κινδυνεύουν παιδιά

04.10.2020 / 18:06
gefira-kan

Σοβαρός κίνδυνος ελλοχεύει στη συμβολή των οδών Αυστραλίας και Κανελλοπούλου, στην Πάτρα, εκεί όπου βρίσκεται και η γνωστή ξύλινη γέφυρα, υποστηρίζει το Δ.Σ. της Κίνησης «Πρόταση».

Πρόκειται για έναν κόμβο από τον οποίο καθημερινά διέρχονται εκατοντάδες παιδιά 3 μεγάλων σχολικών συγκροτημάτων της πόλης (13ο Γυμνάσιο, 9οΛύκειο, ΕΠΑΛ).

Σε επιτόπιο έλεγχο από στελέχη της Κίνησης «Πρόταση» μετά τις διαμαρτυρίες των παιδιών και την έντονη ανησυχία γονιών και εκπαιδευτικών, εντοπίσθηκαν 2 σημαντικά προβλήματα.

Η γέφυρα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Κίνησης «Πρόταση», αποτελεί μεγάλο κίνδυνο καθώς είναι σαθρή, έχουν ξηλωθεί σανίδες του δαπέδου και κυρίως κινείται και σαφώς είναι επικίνδυνη και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται.(Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας όπου ανήκει η γέφυρα συμφωνούν σε αυτή την εκτίμηση).

Άμεσα λοιπόν πρέπει ή να συντηρηθεί ή να απομακρυνθεί η γέφυρα, καθώς αποτελεί κίνδυνο για τα παιδιά αλλά και τα διερχόμενα αυτοκίνητα(δεν ξέρουμε, σε περίπτωση που ο τυφώνας «Ιανός» πέρναγε από την Πάτρα, αν θα την σεβόταν) τονίζει η Κίνηση Πρόταση με πρόεδρο τον γιατρό Ανδρέα Σαμοθρακίτη.

Το 2ο σημαντικό πρόβλημα που υπάρχει, αλλά γίνεται και πιο έντονο λόγω του αποκλεισμού

χρήσης της γέφυρας, είναι ότι τα παιδιά πρέπει να περάσουν από την διάβαση των πεζών όταν ανάβει το πράσινο φανάρι για πεζούς.«Θα προκαλούσαμε κάθε ενήλικα να προσπαθήσει να το επιχειρήσει. Ξεκινάς με πράσινο και όταν φθάνεις απέναντι είναι ήδη κόκκινο.

Ταυτόχρονα, όμως έχουν τη δυνατότητα να περάσουν και αυτοκίνητα που στρίβουν αριστερά η δεξιά.

Στην προκειμένη περίπτωση δεν μιλάμε για 1-2 άτομα αλλά τουλάχιστον για δεκάδες παιδιά. Νομίζουμε δεν χρειάζονται άλλα λόγια. Μία επιτόπια επίσκεψη είναι αρκετή», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα