Κίνημα Αλλαγής: Σε 4 άξονες το σχέδιο των 11 για την ανάκαμψη της οικονομίας

09.09.2020 / 8:06
Kinal

Το σχέδιο του Κινήματος Αλλαγής, για την ανάκαμψη της οικονομίας και της κοινωνίας παρουσιάζει σήμερα το μεσημέρι, η πρόεδρος του κόμματος στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Η Φώφη Γεννηματά θα δώσει μια πρώτη εικόνα για το τι προτείνει η ομάδα 11 ειδικών για την αξιοποίηση των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης.

Η κ. Γεννηματά, θα μιλήσει αναλυτικά για το σχέδιο που περιλαμβάνεται σε 35 σελίδες στις 16 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, παρουσιάζεται ένας μηχανισμός υλοποίησης και επιτάχυνσης της ανάπτυξης. Οι βασικοί άξονες του οποίου είναι οι εξής:

α) Πρόσθετα μέτρα για να μείνει όρθια η κοινωνία και ζωντανές επιχειρήσεις

β) Παρεμβάσεις και μέτρα για την Επανεκκίνηση της Οικονομίας

γ) Δημόσιες επενδύσεις για υποδομές και κοινωνική προστασία

δ) Επενδύσεις για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, τεχνολογικά σύγχρονες οικονομικά βιώσιμες, ανθεκτικές στην ύφεση με εξαγωγικό προσανατολισμό που δημιουργούν μαζικές και ποιοτικές θέσεις εργασίας.

Τα πρόσωπα που έφτιαξαν αυτό το σχέδιο είναι οι πρώην υπουργοί Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης (2001-2004), Φίλιππος Σαχινίδης (2012), ο καθηγητής Οικονομικών και πρώην πρύτανης Κωνσταντίνος Γάτσιος, ο πρώην υπουργός και μέλος του πολιτικού συμβουλίου Χρήστος Πρωτόπαππας, οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης και Κώστας Σκανδαλίδης, οι γραμματείς των τομέων Ανάπτυξης Α. Πόντας και Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας Στ. Κομνηνός, ο οικονομολόγος Απόστολος Κρυωνίδης, και ο Γιάννης Μεϊμάρογλου μέλος του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου.

Η συγκεκριμένη ομάδα ειδικών, δούλευε εδώ και 3 μήνες αδιάκοπα, με πρωταγωνιστές τους κ.κ Χριστοδουλάκη και Σαχινίδη, ώστε να ετοιμαστούν οι συγκεκριμένες προτάσεις, ακόμη και με τηλεδιασκέψεις εν μέσω καλοκαιριού. Φιλοδοξία της Τρικούπη για αυτήν την πρωτοβουλία είναι να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο η ευκαιρία που δίνεται στη χώρα μας, από τους πόρους που θα λάβει από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης. Υπενθυμίζεται ότι αποφασίστηκε ώστε να στηριχθούν οι ευρωπαϊκές οικονομίες που επλήγησαν από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα