Κέρκυρα: Ερευνες για δύο πιστόλια στις φυλακές -Ετοίμαζαν αιματηρή απόδραση ή ένοπλη εξέγερση;

07.09.2020 / 6:53
kerkyra-pistoli-stis-fylakes8

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες των αρχών μετά τον εντοπισμό δύο πιστολιών, αυτοσχέδιων μαχαιριών και ναρκωτικών σε κοινόχρηστο χώρο ανάμεσα στις Ζ και Ε πτέρυγες των φυλακών Κέρκυρας. Την πληροφορία για την ύπαρξη του οπλισμού είχε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και αφού την έκρινε ως σοβαρή, κλιμάκιο της αρμόδιας υπηρεσίας και ομάδα της ΕΚΑΜ, μπήκαν στις φυλακές το βράδυ του Σαββάτου και μετά τις έρευνες εντόπισαν -μεταξύ άλλων- και με τη βοήθεια ανιχνευτών μετάλλων τα δύο πιστόλια 9 και 0,22 χιλιοστών, τα οποία μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών καθώς και πλήθος άλλων ευρημάτων.

Σημειώνεται ότι τα δύο όπλα είχαν κρυφτεί επιμελώς πίσω από σανίδες, σοβατισμένες με άμμο και οδοντόκρεμα προκειμένου οι κάτοχοί τους να έχουν εύκολη πρόσβαση σε αυτά.

Κέρκυρα πιστόλι στις φυλακές

Κέρκυρα πιστόλι στις φυλακές
Ερευνες για απόπειρα απόδρασης, ένοπλης εξέγερσης και ακόμα εκτέλεση συμβολαίου θανάτου
Οι αστυνομικές αρχές ερευνούν πλέον τα ενδεχόμενα της απόδρασης, της ομηρίας, ένοπλης εξέγερσης ακόμα της εκτέλεσης συμβολαίου θανάτου μέσα στις φυλακές, ενώ δεν αποκλείουν την πιθανότητα χρήσης του οπλισμού για την ομηρία σωφρονιστικών υπαλλήλων με στόχο την απόδραση.

Παράλληλα, ερώτημα αποτελεί πώς κατάφεραν να περάσουν οι υπεύθυνοι τον οπλισμό στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως στις συγκεκριμένες πτέρυγες κρατούνται σκληροί ποινικοί και ισοβίτες. Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Αυγούστου 2020 αποτράπηκε πιθανή απόδραση του δολοφόνου του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου Ιμπραχίμ Μπραχιμάϊ, ο οποίος παραβίασε την κλειδαριά του κελιού, βγήκε σε άλλο θάλαμο και άνοιξε τρύπα στον τοίχο.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 8 φυλακισμένων για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης κατοχής ναρκωτικών ουσιών και παράνομης οπλοκατοχής, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα