Κάτω και οι εκπτώσεις – Έρχεται δύσκολος χειμώνας για το εμπόριο της Πάτρας

01.09.2020 / 17:27
γκο-47

Έληξαν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις και ο τελικός απολογισμός όπως αναμενόταν είναι αρνητικός για τα εμπορικά καταστήματα της Πάτρας.

Ο κορονοϊός, το κλίμα της αβεβαιότητας που επικρατεί στην αγορά, η αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα και το νέο κύμα της πανδημίας, όλα αυτά έπαιξαν τον ρόλο τους στην μείωση του καταναλωτικού ενδιαφέροντος και στην αγορά της Πάτρας.

Κυριότερος όμως παράγοντας της πτώσης αυτής ήταν σύμφωνα με τους εμπόρους η έλλειψη ρευστότητας που υπάρχει, με τον κόσμο να μην έχει χρήματα και το γεγονός αυτό να τον κάνει ακόμα πιο διστακτικό στις αγορές του.

Η πτώση του τζίρου κατά μέσο όρο για τα καταστήματα της Πάτρας φτάνει, με βάση τις εκτιμήσεις των εμπόρων το 30% και σε ορισμένα είδη εμπορίου, όπως είναι αυτά του ρουχισμού και των υποδημάτων αγγίζει το 40%.

Όλα αυτά τη στιγμή που η γενικότερη πτώση στην εμπορική κίνηση της Πάτρας έχει καθιερωθεί από τη μέρα που ξεκίνησαν και πάλι τη λειτουργία τα καταστήματα σε ένα ποσοστό πάνω από το 50%.

Ο χειμώνας έτσι που έρχεται αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολος και πολλοί φοβούνται για τσουνάμι λουκέτων σε περίπτωση που το κράτος δεν στηρίξει ουσιαστικά τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα