Ιωάννα Κώστα: Έτοιμη για τα εθνικά καλλιστεία GS HELLAS 2020

09.08.2020 / 8:23
Kosta

Η Ιωάννα Κώστα, μόλις 21 ετών, πήρε την απόφαση να «μπει» στον ανταγωνιστικό χώρο του μόντελινγκ και να λάβει μέρος στα φετινά καλλιστεία. Έχει σπουδάσει βρεφοκομία, καθώς όπως αποκαλύπτει και η ίδια αγαπά πολύ τα παιδιά και λατρεύει να τα φροντίζει. Η ίδια μας εξηγεί πώς έλαβε την απόφαση να συμμετέχει στα εθνικά καλλιστεία GS HELLAS 2020, τονίζοντας φυσικά πως μελλοντικός στόχος της αποτελεί και η βρεφοκομία αφού αυτή ήταν και η ακαδημαϊκή της επιλογή.

Πώς αποφάσισες να λάβεις συμμετοχή στα καλλιστεία;

Δεν δυσκολεύτηκα πολύ να πάρω την απόφαση για να συμμετάσχω στα καλλιστεία. Το ήθελα από μικρή και το κυνήγησα. Πιστεύω ότι μέσα από αυτό το χώρο αναδεικνύεται η ομορφιά. Είναι ένα καλλιτεχνικό γεγονός που έχεις δυνατότητες να εξελιχθείς στο κομμάτι του μόντελινγκ.

Έχεις ασχοληθεί περαιτέρω με τον τομέα του μόντελινγκ;

Η πρώτη φορά που ασχολήθηκα με το μόντελινγκ ήταν στο διαγωνισμό ομορφιάς του GNTM. Εκτοτε, δεν εχω παρευρεθεί ξανά σε ένα τέτοιο γεγονός. Σε επαγγελματικό επίπεδο δεν έχω κάνει δουλειές.

Επίσης, έχεις σπουδάσει βρεφοκομία. Γιατί διάλεξες αυτή τη σχολή;

’Εχω σπουδάσει βρεφοκομία γιατί αγαπώ πολύ τα παιδιά και είναι κάτι που λατρεύω. Η ενασχόλησή μου με τα βρέφη, μου γεννάει ένα συναίσθημα χαράς, ευθύνης και νιώθω ευλογημένη κάνοντας αυτό.

Αυτό που σπουδάζεις με αυτό που θες να ασχοληθείς είναι δύο τελείως διαφορετικοί χώροι μεταξύ τους. Ποιο από τα δύο υπάρχει στα μελλοντικά σου σχέδια;

Η μελλοντική μου δουλειά, σίγουρα θέλω και εύχομαι να είναι η βρεφοκομία. Γι’ αυτό, άλλωστε και το σπούδασα.
Το μόντελινγκ το έχω σαν χόμπι, μιας και βρισκόμαστε στην Ελλάδα. Αυτό όμως δεν με κάνει αρνητική στο να μην δεχτώ κάποια καλή πρόταση ώστε να ασχοληθώ επαγγελματικά. Ο πρωταθλητισμός ήταν κάτι που σε απασχόλησε στο παρελθόν.

Για ποιον λόγο το σταμάτησες; Θα ήθελες να υπάρξει ξανά στο μέλλον;

Ασχολήθηκα αγωνιστικά με το στίβο, 9 χρόνια κάτι που αγαπούσα και αγαπώ ακόμη, αλλά σταμάτησα τα τελευταία 5 χρόνια λόγω απώλειας της αγαπημένης μου προπονήτριας. Αυτό μού στοίχισε αρκετά γιατί ήταν ο μόνος άνθρωπος που στήριζε και με βοηθούσε αρκετά, πέρα από την οικογένειά μου.
Θέλω να ασχοληθώ ξανά με τον στίβο, όταν και εφόσον βρεθεί ο κατάλληλος προπονητής.

Ο χώρος του μόντελινγκ είναι γνωστό πως διαθέτει έναν ιδιαίτερο ανταγωνισμό . Σε έχει επηρεάσει αυτό καθόλου και με ποιον τρόπο;

Σαφώς και ο ανταγωνισμός στο χώρο του μόντελινγκ είναι ιδιαίτερος και μεγάλος. Δεν θεωρώ ότι με έχει επηρεάσει. Ο λόγος είναι ένας. Πιστεύω στον εαυτό μου και αυτό μου δίνει αυτοπεποίθηση.

Πώς αντιμετώπισαν οι πιο κοντινοί σου άνθρωποι τη συμμετοχή σου στα καλλιστεία όταν τους το ανακοίνωσες;

Οι πιο κοντινοί μου άνθρωποι ήταν θετικοί με την συμμετοχή μου και είναι πάντα δίπλα μου σε όποια απόφαση κι αν πάρω. Η στήριξη τους με βοηθάει στο να προχωράω με μεγαλύτερα βήματα. Ζούμε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή με πολλά μέτρα και άγχος.

Σε ποιο βαθμό πιστεύεις έχει επηρεάσει αυτό τον τομέα σου;

Εχει επηρεάσει αρκετά η πανδημία που βιώνουμε και τον τομέα μου, αλλά και όλο τον κόσμο, προσωπικά. Επικρατεί αρκετό άγχος και αυτό επιδρά στη ψυχολογία μου. Ευελπιστώ όλο αυτό να τελειώσει κ να έρθουν ξανά φυσιολογικές μέρες.

Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να δώσεις στα υπόλοιπα κορίτσια που θα διαγωνιστούν μαζί σου στα καλλιστεία;

Θέλω να ευχηθώ στα κορίτσια καλή επιτυχία και να ζήσουν την εμπειρία, γιατί η ζωή είναι μικρές καθημερινές στιγμές.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα