Θανάσης Νταβλούρος: Τέλος και με τη… βούλα του Εκλογοδικείου

10.10.2020 / 9:13
νταβλουροσ-1-620x420-1

Τίτλοι πολιτικού τέλους για τον Θανάση Νταβλούρο, η ένσταση του οποίου κατά της εκλογής της Χριστίνας Αλεξοπούλου απορρίφθηκε από το Εκλογοδικείο. Ήταν το έσχατο μέσο στο οποίο προσέφυγε ο πρώην βουλευτής, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να πάρει αυτός την τέταρτη έδρα της Νέας Δημοκρατίας, μην εννοώντας να αποδεχθεί την ήττα του.

 Είχε προηγηθεί, αμέσως μετά από τις εκλογές, η επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων που είχε αιτηθεί στο Πρωτοδικείο Πατρών. Κι εκεί, ωστόσο, πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος, αφού η διαφορά του από την Χριστίνα Αλεξοπούλου, όχι μόνο δεν μειώθηκε, αλλά αυξήθηκε και κατά 40 σταυρούς περίπου.

Έτσι, ακολούθησε η εκ μέρους του υποβολή της γνωστής ένστασης, με ελάχιστες έως μηδαμινές πιθανότητες να την κερδίσει.

Ήταν κάτι που γνώριζε και ο ίδιος, ενώ η διαφαινόμενη απόρριψη της ένστασης του εδραιώθηκε ως βάσιμη εκτίμηση κατά την πολύωρη ακροαματική διαδικασία της εκδίκασης της.  Μετά από την ολοκλήρωση της, ακόμη και ο νομικός σύμβουλος του κάθε άλλο παρά αισιόδοξος ήταν για την τελική έκβαση.

Ήξερε, αλλά διέδιδε το αντίθετο

για να… κρατά τον κόσμο του

Βέβαια, ο Θανάσης Νταβλούρος διέδιδε το ακριβώς αντίθετο. Ότι, δηλαδή, ήταν δεδομένο ότι θα γινόταν αποδεκτή η ένσταση του και πως θα κέρδιζε την έδρα. Μάλιστα, υπό τη μορφή μιας (αβάσιμης φυσικά) φήμης, διαδόθηκε κάποια στιγμή ότι ο Νταβλούρος κέρδισε την ένσταση και ότι σύντομα θα ορκιζόταν βουλευτής. Προφανώς, αυτή η φήμη βγήκε από τον ίδιο για να συντηρεί, έστω και παρασκηνιακά, την επαφή του με ένα κόσμο που τον είχε ψηφίσει, αλλά σε πολλές περιπτώσεις είχε δυσαρεστήσει με την αδιαφορία του.

Μπήκε στο ψηφοδέλτιο

με παρέμβαση του Περικλή

Με την απόρριψη της ένστασης του, μπαίνει πια ένα τέλος και στη σύντομη πολιτική καριέρα του, που θα μπορούσε να είχε έρθει πολύ νωρίτερα.

Σημειώνεται ότι ο Θανάσης Νταβλούρος αρχικά ήταν κομμένος από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, καθώς η εν γένει ιδιοσυγκρασία του δεν συνάδει σε καμία περίπτωση με τα πρότυπα που θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τους πολιτευόμενους με το κόμμα του.

Τελικά μπήκε στο ψηφοδέλτιο την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, με την καθοριστική παρέμβαση του ανιψιού του, καθηγητή Καρδιολογίας Περικλή Νταβλούρου, που φέρεται να έχει πρόσβαση στο μητσοτακικό περιβάλλον και ο λόγος του να περνάει.

Για πολλούς δε, το ενδεχόμενο ο Περικλής Νταβλούρος να πάρει τη σκυτάλη από τον θείο του και να κατέλθει στον πολιτικό στίβο είναι κάτι παραπάνω από ορατό.

Και όσο κι αν προς το παρόν ο ίδιος το απορρίπτει, αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί, εφόσον κατά κοινή διαπίστωση έχει μέσα του το «μικρόβιο» της πολιτικής.

εφ. Κόσμος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα