Η πατρίδα του Μάρκου Βαμβακάρη από ψηλά – Δείτε το βίντεο

06.09.2020 / 16:57
γκο-16-5

Δεν είναι υπερβολή το να πει κανείς ότι η Σύρος για ένα από τα πιο όμορφα και ιδιαίτερα νησιά της χώρας, αφού παραδίδει σταθερά μαθήματα ιστορίας και πολιτισμού τόσο στους Έλληνες όσο και στους ξένους επισκέπτες της.

Από τη ρεμπέτισσα Άνω Σύρο ως τα αριστοκρατικά Βαπόρια, η Σύρος επιβεβαιώνει πως μπορεί να μαγέψει όποιον της αφιερώσει χρόνο.

Τα σοκάκια της πρωτεύουσας της Σύρου και των Κυκλάδων γοητεύουν τον επισκέπτη του νησιού, καλώντας τον να βυθιστεί με κάθε του βήμα όλο και πιο βαθιά εκεί που χτυπάει η καρδιά του νησιού, στην Ερμούπολη.

Με το που πατάει κανείς το πόδι του στο λιμάνι της Σύρου αντικρίζει τον κεντρικό δρόμο, την Ελευθερίου Βενιζέλου. Κατά μήκος της συναντώνται το περίφημο Δημαρχείο στην Πλατεία Μιαούλη, το οποίο σχεδιάστηκε από τον Ερνέστο Τσίλερ, το επιβλητικό Θέατρο Απόλλων, το Πολιτιστικό Κέντρο, η Δημοτική Πινακοθήκη, τα Ιστορικά Αρχεία, το πρώτο Γυμνάσιο της Ελλάδας και η γραφική παραθαλάσσια συνοικία Βαπόρια.

Διακοσμημένα με διακριτικά παστέλ χρώματα, τα εντυπωσιακά cafes, εστιατόρια και πεζόδρομοι της Ερμούπολης, σαγηνεύουν τα βλέμματα ακόμα και των πιο πολυταξιδεμένων επισκεπτών του νησιού.

Απολαύστε την από ψηλά, μέσα από το υπέροχο βίντεο της ομάδας Up Stories

 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα