Η ομιλία του Άγγελου Τσιγκρή στη Βουλή στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας – ΒΙΝΤΕΟ

25.10.2020 / 10:49
image-4

O βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του Υπουργού Οικονομικών.

Ο Αχαιός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε την ομιλία του, αποτιμώντας το κυβερνητικό έργο -από την επομένη των εκλογών- και για κάθε επιμέρους τομέα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. 

Χαρακτηριστικά, ανέφερε: 

«Έχουν περάσει δεκαπέντε μήνες από τότε που η Νέα Δημοκρατία εξελέγη κυβέρνηση και έχουμε έναν πλούσιο απολογισμό. Η κυβερνητική πλειοψηφία έχει ψηφίσει περισσότερα από εκατό νομοσχέδια και έχει κάνει την κύρωση δεκάδων διεθνών συμφωνιών. 

Από τα εκατό και πλέον νομοσχέδια, τα δεκατέσσερα αφορούν στην ανάπτυξη, τις νέες θέσεις εργασίας, τη σύσφιξη της κοινωνικής συνοχής. 

Ταυτόχρονα, ψηφίσαμε ένα γενναίο πακέτο πενήντα εννέα μέτρων στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, για να μπορέσουν να σταθούν όρθιοι οι Έλληνες πολίτες αλλά και ζωντανή η ελληνική οικονομία, ύψους μεγαλύτερου των 24 δισεκατομμυρίων ευρώ. 

Ο κατάλογος δεν έχει τέλος. 

Από πού να αρχίσω; Από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22%, από την αύξηση του αφορολόγητου για κάθε παιδί, από τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων στο 24%, από τη μείωση της φορολογίας των φυσικών προσώπων; 

Να περάσω στην ενίσχυση των αστέγων και των κακοποιημένων γυναικών -λες και δεν είχαμε μέχρι σήμερα κακοποιημένες γυναίκες και άστεγους στη χώρα- και τη διεύρυνση του επιδόματος θέρμανσης; 

Να μιλήσω για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στον ιδιωτικό τομέα, για την επανεκκίνηση της οικοδομής, αφού υπάρχει αναστολή του ΦΠΑ και την καταβολή επιδόματος γέννησης σε μια Ελλάδα που γερνάει, που το 2050 θα έχουμε λιγότερα από οκτώ εκατομμύρια Έλληνες;». 

Ο Αχαιός βουλευτής συνέχισε την ομιλία του χαρακτηρίζοντας «διχαστική» την πρόταση μομφής και επισημαίνοντας το εσφαλμένο χρονικά πλαίσιο κατάθεσης της: 

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δυσπιστώ με την πρόταση δυσπιστίας γιατί είναι άκαιρη. Γιατί σήμερα η Ελλάδα απειλείται και πρέπει να είμαστε ενωμένοι όσο ποτέ. Γιατί σήμερα ο κόσμος δοκιμάζει μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση και ζούμε μέρες, που μερικές φορές μας φαίνεται ότι ζούμε σε όνειρο και θα έπρεπε να είμαστε περισσότερο σώφρονες με σκυμμένο το κεφάλι και με διάθεση για δουλειά, αλλά και συνεννόηση. 

Δυσπιστώ με την πρόταση δυσπιστίας, γιατί είναι άστοχη, γιατί δεν χτυπάτε τον Υπουργό Οικονομικών. Αν θέλετε, χτυπήστε τον Πρωθυπουργό. Αλλά πού να χτυπήσετε έναν Πρωθυπουργό που τέτοια δημοφιλία δεν υπήρξε ποτέ δεκαπέντε μήνες μετά τις εκλογές, όχι μόνο στα ελληνικά δεδομένα αλλά και στα ευρύτερα ευρωπαϊκά και διεθνή. 

Είναι διχαστική γιατί διχάζει τους Έλληνες. 

Είναι αναντίστοιχη, όμως, με το ευρωπαϊκό και διεθνές παράδειγμα. Από τότε που έχει ξεσπάσει η πανδημία δεν υπάρχει πρόταση δυσπιστίας κατά Υπουργού ή κατά κυβέρνησης πέρα από ένα κράτος. Είμαστε το δεύτερο. Είμαστε δακτυλοδεικτούμενοι ότι μέσα στην κρίση τρωγόμαστε μεταξύ μας. 

Αλλά είναι και αναντίστοιχη με την ελληνική κοινή γνώμη γιατί οι Έλληνες πολίτες εμπιστεύονται τον Υπουργό Οικονομικών και την οικονομική πολιτική»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα