Ηλίας Κωνσταντάτος: Το πάρκο της εγκατάλειψης

07.09.2020 / 12:48
IMG_20200907_113836-dated

Υποτίθεται ότι ένα βιοτεχνικό πάρκο σε μία πόλη, είναι κινητήρια δύναμη στην προσπάθεια οικονομική ανάπτυξης, αφού δεκάδες επιχειρήσεις προσπαθούν εν μέσω δύσκολων οικονομικών καταστάσεων και πανδημίας, να επιβιώσουν τόσο οικονομικά όσο και φυσικά…και τυγχάνει της στήριξης των κατά τόπο Δήμων.
Δυστυχώς, από ότι φαίνεται η προσπάθεια αυτών των ανθρώπων δεν συγκινεί τον Δήμο της Πάτρας, όπου κυριολεκτικά έχει αφήσει στο έλεος του Θεού τις επιχειρήσεις αλλά και τους εργαζόμενους εκεί.
Ίσως το ενδιαφέρον τους για την περιοχή εξαντλείται στους νεκρούς και τη πολυδιαφημισμένη εκεί εγκατάσταση του κέντρου καύσης νεκρών…..
Ή μάλλον προσθέστε και το οικονομικό ενδιαφέρον του Δήμου, για την είσπραξή δημοτικών τελών από επιχειρήσεις που πληρώνουν με δημοτικά ανταποδοτικά τέλη χωρίς να υπάρχει αντίστοιχο επίπεδο υπηρεσιών. Και ας να μην έχει γίνει και κάποια νύξη ή πρόβλεψη για μείωση δημοτικών τελών λόγω της κρίσης και τα καθημερινά προβλήματα, που θα έδινε έστω μικρές οικονομικές ανάσες σε αυτούς τους ανθρώπους.

 Δεν εξηγείται πάντως με κάποιο λογικό τρόπο η εγκατάλειψη και η εκτεταμένη ρύπανση που παραμένει εκεί, με κάθε λογής σκουπίδια, αντικείμενα που αποτελούν κίνδυνο τόσο για πυρκαγιές, όσο και νοσογόνων μικροβίων, αφού οι συνθήκες που επικρατούν παραπέμπουν σε προηγούμενους αιώνες που αντιμετώπιζαν άλλες επιδημίες…
Λίγο επιτήδειοι που εκμεταλλεύονται τη μειωμένη βραδινή κίνηση, λίγο η παρουσία των γνωστών επισκεπτών της πόλης που είτε κατασκηνώνουν εκεί, είτε φροντίζουν να ξεφορτωθούν ότι δεν τους είναι πλέον χρήσιμο.
Η αλήθεια είναι ότι μία και μόνο επίσκεψη στην περιοχή είναι αποκαρδιωτική.

Και ας έχει αναδειχθεί το πρόβλημα πολλάκις ακόμα και το αμέσως προηγούμενο διάστημα…Φαίνεται ότι εκεί στη Μαιζώνος δεν ιδρώνει το αυτί τους…με τον αγώνα επιβίωσης που δίνουν καθημερινά οι κάθε λογής επαγγελματίες…    


ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ ΗΛΙΑΣ
Μέλος Συντονιστικού της Ώρας Πατρών

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα