Ευρωπαϊκή task force με στόχο τη βελτίωση της κατάστασης των προσφύγων της Λέσβου

23.09.2020 / 17:15
γκο-19-15

Τη δημιουργία task force για τη βελτίωση της κατάστασης των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στη Λέσβο ανακοίνωσε η Κομισιόν με την πρόεδρο της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν να τονίζει πως η πρόσφατη πυρκαγιά στον καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια ήταν «μια έντονη υπενθύμιση» της ανάγκης για δράση.

Η task force θα εφαρμόσει έναν κοινό «πιλότο» με τις ελληνικές αρχές για νέες εγκαταστάσεις υποδοχής. Σύμφωνα με το πλαίσιο που προτείνεται σήμερα, στο Νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, η ειδική ομάδα θα συμβάλει στη διασφάλιση της αποτελεσματικής διαχείρισης της μετανάστευσης, συμπεριλαμβανομένων ικανοποιητικών συνθηκών διαβίωσης, περισσότερης βεβαιότητας μέσω ταχύτερων διαδικασιών και πιο ισορροπημένης κατανομής ευθύνης και αλληλεγγύης. Η ειδική ομάδα θα συνεργαστεί στενά με οργανισμούς της ΕΕ και διεθνείς οργανισμούς που βρίσκονται εκεί.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «η Μόρια είναι μια έντονη υπενθύμιση της ανάγκης εξεύρεσης βιώσιμων λύσεων για τη μετανάστευση. Ενισχύουμε, με τους οργανισμούς μας στην ΕΕ, την παροχή υποστήριξης στους μετανάστες που έμειναν χωρίς στέγη και στην Ελλάδα.

Και περιμένουμε και τα άλλα κράτη-μέλη ενίσχυση. Μαζί πρέπει να δείξουμε ότι η Ευρώπη διαχειρίζεται τη μετανάστευση με ανθρώπινο και αποτελεσματικό τρόπο. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να συνεισφέρει το μερίδιό της».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα