Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Υπόθεση όλων των εργαζομένων ο αγώνας για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής του λαού μας

24.09.2020 / 5:59
3566675

Η ανακοίνωση:

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας στηρίζει και συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών, σήμερα Πέμπτη 24/9, συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30πμ, έξω από την 6η ΥΠΕ.

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε όλο τον Πατραϊκό λαό και τους μαζικούς φορείς του, τα σωματεία και τους εργαζόμενους να στηρίξουν την απεργία και την κινητοποίηση που καλεί η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (ΕΙΝΑ), να δώσουν δύναμη στη φωνή των νοσοκομειακών γιατρών που παλεύουν για την υπεράσπιση της υγείας του λαού, για την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας με ευθύνη της κυβέρνησης βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Όπως καταγγέλλει η ΕΙΝΑ, από τις 500 οργανικές θέσεις μόνιμων ειδικευμένων ιατρών στα Νοσοκομεία της Αχαΐας  κενές είναι οι 139, δηλαδή ποσοστό κοντά στο 30%. Το τελευταίο 7μηνο δεν έγινε καμιά σχεδόν πρόσληψη μόνιμου γιατρού. Για τους ειδικευόμενους ιατρούς το ποσοστό των κενών θέσεων είναι άνω του 40%, ενώ το επικουρικό ιατρικό προσωπικό που προσλήφθηκε δεν επαρκεί για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες, ούτε καν τους συναδέλφους που πήραν άδειες ειδικού σκοπού ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Χαρακτηριστικό της απαξίωσης, οι εδώ και 6 μήνες απλήρωτοι επικουρικοί του Αγίου Ανδρέα. Οι κλίνες ΜΕΘ-COVID που έχουν αναπτυχθεί για τις ανάγκες του νομού και της ευρύτερης περιοχής είναι 6 ΜΕΘ και 4 ΜΑΦ στο ΠΓΝΠ και 3 ΜΕΘ στο ΓΝ Πατρών, όλες με το ήδη υπάρχον μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Φτάνει πια η κοροϊδία και τα ψέματα της κυβέρνησης! Το αφήγημα της ΝΔ για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας καταρρέει πλέον σαν χάρτινος πύργος.

Κανένας να μη μείνει σιωπηλός! Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, των δομών του προσωπικού και του εξοπλισμού τους.
  •  Να γίνουν τώρα οι αναγκαίες προσλήψεις στα τρία νοσοκομεία της πόλης μας, μόνιμων, πλήρους απασχόλησης υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων, για να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών.
  • Να ανοίξουν άμεσα όλες οι κλειστές κλίνες σε ΜΕΘ και ΜΑΦ στα νοσοκομεία της πόλης μας. Να δημιουργηθούν νέες με βάση τις ανάγκες. Να λειτουργήσουν άμεσα τμήματα και κλινικές που είναι κλειστές λόγο έλλειψης προσωπικού και εξοπλισμού.
  • Να επαναλειτουργήσει άμεσα το Νοσοκομείο «Νοσημάτων Θώρακος» που κάλυπτε σοβαρές και πάγιες ανάγκες όλης της Δυτικής Ελλάδας. Να εξοπλιστεί με σύγχρονα μηχανήματα, ιατρικό υλικό και να διαθέτει όλες τις ειδικότητες γιατρών, αλλά και το απαραίτητο νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Να αποτελέσει σήμερα νοσοκομείο αναφοράς για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Αναβάθμιση και όχι υποβάθμιση, όλων των Κέντρων Υγείας της περιοχής. Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Δημιουργία σύγχρονου Κέντρου Υγείας μέσα στη Βιομηχανική Περιοχή, όπου απασχολούνται πάνω από 2000 εργάτες.
  • Να γίνει το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο ένα σύγχρονο Νοσοκομείο Παίδων Δυτικής Ελλάδας με αναβάθμιση των εγκαταστάσεών του και δημιουργία νέων κτηρίων στον περιβάλλοντα χώρο. Να αναπληρωθούν άμεσα όλα τα κενά σε γιατρούς και παραϊατρικό προσωπικό. Να δημιουργηθεί άμεσα ΜΕΘ Παίδων για περιστατικά COVID-19.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων σε καθαριότητα, φύλαξη και μαγειρεία. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Νέες προσλήψεις για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των νοσοκομείων.
  • Άμεσες προσλήψεις προσωπικού στο ΕΚΑΒ, ανανέωση του εξοπλισμού τους. Δημιουργία νέου σταθμού ΕΚΑΒ στην Ανατολική πλευρά της Πάτρας που να καλύπτει και τις ανάγκες της ΒΙΠΕ Πατρών.
  • Να λειτουργήσουν άμεσα οι δημόσιες Μονάδες Αποκατάστασης της 6η ΥΠΕ, που μένουν κλειστές λόγο έλλειψης προσωπικού. Είναι χιλιάδες τα περιστατικά που περιμένουν για αποκατάσταση μετά από εγκεφαλικά, τροχαία, κτλ και πολλές φορές αναγκάζονται να πηγαίνουν σε ιδιωτικά κέντρα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα