Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Κάλεσμα σε σύσκεψη

21.09.2020 / 6:11
ergatiko_kentro_patras

Η ανακοίνωση:

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε σε κρίσιμη περίοδο. Πρέπει να σημάνει συναγερμός σε όλα τα συνδικάτα, στους εργαζόμενους συνολικά. Να δυναμώσουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς.

Τα όσα βιώνουν τις τελευταίες ημέρες οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους, είναι η απόδειξη ότι η κυβέρνηση, το κράτος, δε θέλουν και δε μπορούν να πάρουν μέτρα που να προστατεύουν την υγεία και την ασφάλεια του λαού, που να προστατεύουν τη δουλειά και το εισόδημα των εργαζομένων σε συνθήκες νέας καπιταλιστικής κρίσης.

Τα μέτρα που ήδη έρχονται σε μια σειρά ΠΝΠ από την άνοιξη, καθώς και αυτά που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τη ζωή του εργαζόμενου λαού, που όλο αυτό το διάστημα χτυπιέται από την πανδημία και τα αντεργατικά μέτρα που τη συνοδεύουν.

Η ανησυχία που υπάρχει για τη νέα έξαρση της πανδημίας πρέπει να σημάνει εδώ και τώρα συναγερμό, διεκδίκηση για άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας αλλά και για την προστασία των εργαζομένων μέσα στους εργασιακούς χώρους, των παιδιών μας στους χώρους εκπαίδευσης, των ηλικιωμένων.

Όμως, την ίδια στιγμή, που όλους αυτούς τους μήνες η πλειοψηφία ανεβαίνει έναν πραγματικό Γολγοθά, που οι εργαζόμενοι και συνολικά ο λαός μας, δίνει μάχη να επιβιώσει σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, το μυαλό κάποιων είναι πως θα καθαιρέσουν με νομικά μέσα τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας. Προσπαθούν με διάφορα τερτίπια να αλλάξουν την θέληση δεκάδων υπαρκτών και ζωντανών σωματείων καταφεύγοντας κάθε «τρεις και λίγο» στα Δικαστήρια.

Η νόμιμα εκλεγμένη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας βρίσκεται και θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Μια διοίκηση που πρωτοστάτησε τα προηγούμενα χρόνια στη δημιουργία αγώνων και κλίματος ανάτασης κόντρα σε αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε την μάχη για συνδικάτα ζωντανά, των εργατών, και όχι νόθα και των εργοδοτών.

Αυτό τον αγώνα, συνάδελφοι, τον δίνουμε όλοι μαζί και θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους, γιατί αυτή η μάχη δεν είναι για τις καρέκλες και τα κουκιά. Είναι μάχη για το τι προσανατολισμό θα έχει το ΕΚ Πάτρας, με ποιανού το μέρος θα είναι. Είναι μάχη για να απαλλαχτεί το εργατικό κίνημα της πόλης μας από νόθους, εργοδότες και ανύπαρκτους συσχετισμούς.

Γελιούνται, λοιπόν, όσοι πιστεύουν ότι θα βάλουν σε περιπέτειες το Εργατικό κίνημα της Περιοχής. Η εργατική τάξη της Πάτρας έχει την πείρα και δεν θα τους κάνει την χάρη! Άλλωστε, τα έργα και οι ημέρες, η διαδρομή της γνωστής δυάδας – ομάδας  Καραγεωργόπουλου – Νικολάου, η  λερωμένη διαδρομή τους στην Πάτρα είναι γνωστή σε όλο το ντουνιά πια.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας απευθύνει κάλεσμα μάχης και αγώνα για το μεροκάματο, το μισθό, την ασφάλιση, τις συντάξεις, τα ζητήματα προστασίας της υγείας των εργαζομένων. Καλούμε σε Σύσκεψη όλα τα Συνδικάτα του Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα, συνδικαλιστές και εργαζόμενους, φορείς της πόλης μας, την Πέμπτη        24 Σεπτέμβρη  στις 7 το απόγευμα. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθείστο Θεατράκι στη Μαρίνα, με θέμα :

” Δε θα πληρώσουμε πάλι εμείς τα «σπασμένα». Τώρα χρειάζεται οργανωμένος μαζικός αγώνας για την υπεράσπιση της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας”.

Καλούμε όλους εκείνους που πιστεύουν ότι η καρδιά και η ανάσα του εργατικού κινήματος είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, όλοι εμείς, που με δυνάμωμα της ενότητάς μας, κόντρα σε κυβέρνηση και εργοδοσία, μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Καλούμε όλους εκείνους που δεν αδιαφορούν, ούτε θέλουν να συνηθίσουν τις εικόνες από τους ομαδικούς τάφους στη Βραζιλία, τους ατελείωτους θανάτους στις ΗΠΑ και τις μεγάλες καπιταλιστικές χώρες της Ευρώπης και αλλού. Αγανακτούν και θέλουν να παλέψουν ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει την υγεία και τη ζωή εκατομμυρίων για τα κέρδη μιας χούφτας ανθρώπων.

Όλους εκείνους που νιώθουν δίκαιη οργή για το ρατσισμό και το φασισμό, όλους όσους δεν μπορούν και οι ίδιοι να πάρουν ανάσα βλέποντας τις δολοφονίες αφροαμερικανών στις ΗΠΑ, των πνιγμό παιδιών στις βάρκες του Αιγαίου, την καταπίεση και την αδικία, μωρά να κοιμούνται στις αγκαλιές των μανάδων τους μέσα σε νεκροταφεία.

Όλους εκείνους που ενώ βλέπουν τον τεράστιο πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι, δεν μπορούν να τον απολαύσουν και ζουν μέσα στα χρέη, με τη διαρκή απειλή των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων, με δουλειά από το πρωί ως το βράδυ χωρίς να σηκώνουν κεφάλι και με μεροκάματα πείνας.

Όλους εκείνους που μπορεί να μην έχουμε την ίδια γνώμη, να μην συμφωνούν σε όλα μαζί μας, αλλά βρεθήκαμε μαζί στους δρόμους του αγώνα.

Απευθύνουμε κάλεσμα να συζητήσουμε το πώς θα συγκεντρωθούν και θα συντονιστούν οι δυνάμεις που έχουν συμφέρον να παλέψουν κόντρα στη σημερινή κατάσταση. Να συζητήσουμε πώς θα δυναμώσει η καρδιά του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, τα συνδικάτα. Πώς θα δημιουργηθούν ελπιδοφόροι αγώνες που θα μπορούν να αναχαιτίσουν την επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Απευθύνουμε κάλεσμα να συναντηθούμε στον ελπιδοφόρο δρόμο του αγώνα.

Εκεί θα κριθεί το δίκιο μας. Εκεί θα νικήσουμε.

Πληρώσαμε πολλά! Δε θα πληρώσουμε ξανά!

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα