Επίσημη παρουσίαση του έργου «Σύμμαχοι Φροντίδας» από το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας

01.08.2020 / 7:42
83b5df260ec64dcef7c2d94aed57c232_L

Στην επίσημη ανακοίνωση του καινοτόμου, έργου υποστήριξης γυναικών πασχουσών από καρκίνο, μέσα από την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και ψυχοκοινωνική στήριξη των φροντιστών τους, «Σύμμαχοι Φροντίδας»*, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Activecitizensfund, προχώρησε, την Τετάρτη 29 Ιουλίου, ο Σύλλογος γυναικών με καρκίνο μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας, μέσα από μια κοινή διαδικτυακή συνέντευξη τύπου με εκπροσώπους του Διαχειριστή επιχορήγησης, Ιδρύματος Μποδοσάκη και SolidarityNow.

Η συνέντευξη τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε εξ αναβολής και εξ αποστάσεως, τηρώντας τα μέτρα προστασίας από τον COVID-19, περιελάμβανε μία αναλυτική παρουσίαση του περιεχομένου και των δράσεων που υλοποιεί ήδη ο Σύλλογος και αναμένεται να συνεχίσει με ορίζοντα διετίας, με σκοπό την κάλυψη της ανάγκης ενδυνάμωσης των φροντιστών γυναικών με καρκίνο.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης προς τους δημοσιογράφους, η υπεύθυνη του έργου «Σύμμαχοι Φροντίδας», κ. Κατερίνα Λαμπρακοπούλου, αναφέρθηκε στις ενότητες δράσεων που απαρτίζουν το έργο, δηλαδή:

στην πραγματοποίηση τεσσάρων κύκλων σεμιναρίων εκπαίδευσης και ψυχοκοινωνικής στήριξης φροντιστών γυναικών με καρκίνο, σε ομάδες των 20 ατόμων, με εισηγητές εξειδικευμένους ιατρούς, ψυχιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές, διατροφολόγους και δικηγόρους

στη δημιουργία μιας ανοικτής ομάδας ψυχοκοινωνικής στήριξης φροντιστών, για τη διαχείριση του συναισθηματικού φορτίου, την ενίσχυση του ρόλου τους και την βιωματική ασφαλή αλληλεπίδραση με άλλους φροντιστές

στην πραγματοποίηση ενημερωτικών εκδηλώσεων στις έδρες όλων των δήμων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας και με τη στήριξη της 6ης ΥΠΕ

Με αφορμή την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου των σεμιναρίων, τα οποία διήρκεσαν από τις 17 Ιουνίου έως τις 27 Ιουλίου, ο Σύλλογος παρουσίασε απολογιστικά στοιχεία του αντικτύπου τους, μέσα από τις αξιολογήσεις των συμμετεχόντων, καθώς και της απήχησης των ενεργειών διάχυσης του έργου, αποτυπώνοντας, με αυτόν τον τρόπο, αφενός τη μεγάλη ανταπόκριση των φροντιστών στο κάλεσμα εκπαίδευσής τους, αφετέρου την κινητοποίηση της κοινότητας για την ανάδειξη του σημαντικού αυτού ζητήματος που αφορά στη φροντίδα γυναικών με κάθε μορφής καρκίνο.

Στη έναρξη της συνέντευξης, η Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. ΛιολιώΚολυπέρα, απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς τις εκπροσώπους του Ιδρύματος Μποδοσάκη, κ.κ. Μαρία Τσενέ, διαχειρίστρια προγραμμάτων του Ιδρύματος και διαχειρίστρια επιχορήγησης του έργου «Σύμμαχοι Φροντίδας», και Ελένη Ζαχαροπούλου, υπεύθυνη επικοινωνίας του προγράμματος Activecitizensfund.Η κ. Τσενέ, με ομιλία της, παρουσίασε τους τομείς χρηματοδότησης που υποστηρίζει ο Χρηματοδοτικός Μηχανισμός Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) EEAGrants, ο οποίος, με την οικονομική συνεισφορά της Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν και της Νορβηγίας, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της κοινωνίας των πολιτών και της προάσπισης των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών, υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, δράσεις ενδυνάμωσης ευπαθών ομάδων, προσφέροντας σε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, εργαλεία ανάπτυξης δεξιοτήτων και διμερών σχέσεων με τις διοργανώτριες χώρες. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν το όραμα, οι σκοποί και οι στρατηγικοί πυλώνες του Ιδρύματος Μποδοσάκη και του σωματείου SolidarityNow, τα οποία συναποτελούν τονΔιαχειριστή επιχορήγησης του προγράμματος Activecitizensfund.

Οι δράσεις του Συλλόγου «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας, θα συνεχιστούν με την πραγματοποίηση ενημερωτικών εκδηλώσεων, ο προγραμματισμός των οποίων θα ανακοινωθεί σύντομα. Για ενημέρωση σχετικά με το έργο «Σύμμαχοι Φροντίδας», οι ενδιαφερόμενοι παροτρύνονται να παρακολουθούν το σχετικό πεδίο της ιστοσελίδας του Συλλόγου, ακολουθώντας το σύνδεσμο https://almazoispatras.gr/symmaxoi-frontidas/ .

Το έργο «Σύμμαχοι Φροντίδας» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Activecitizensfund, με φορέα υλοποίησης το Σύλλογο γυναικών με καρκίνο μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας.ΤοπρόγραμμαActivecitizensfund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως ΕΕΑ Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Activecitizensfund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Περισσότερες πληροφορίες: www.activecitizensfund.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα