ΕΝΦΙΑ: Οι τρεις κατηγορίες στα εκκαθαριστικά, τα SOS πριν την πληρωμή

28.09.2020 / 12:43
8a0b17b1a2cf2c34d6bb30350dbef956_XL

Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ αναρτήθηκαν στο TAXISnet και οι ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να πληρώσουν τον φόρο που τους αναλογεί, με την πρώτη δόση να μπορεί να εξοφληθεί έως τις 30 Οκτωβρίου μαζί με τη δεύτερη. Ποιες είναι όμως οι τρεις διαφορετικές περιπτώσεις στα εκκαθαριστικά. Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι πριν προχωρήσουν στην πληρωμή του φόρου.

Η ώρα του ΕΝΦΙΑ ήρθε αλλά για χιλιάδες ιδιοκτήτες το ποσό πληρωμής δεν είναι αυτό που αναγράφεται στο εκκαθαριστικό, αλλά εκείνο που φαίνεται στην προσωπική πληροφόρηση. Διαβάστε αναλυτικά ποιοι πληρώνουν κανονικά, ποιοι έχουν έκπτωση και ποιοι ενδέχεται να δουν αλλάγες.

ΕΝΦΙΑ τριών ταχυτήτων

Η πλειοψηφία των ιδιοκτητών καλείται να πληρώσουν τον φόρο που αναγράφεται στα εκκαθαριστικά σημειώματα, τα οποία αναρτήθηκαν στους λογαριασμούς τους στο σύστημα TAXISnet κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.powered by Rubicon Project

Ωστόσο σε χιλιάδες περιπτώσεις, τα ποσά του ΕΝΦΙΑ, που πρέπει να πληρωθούν δεν είναι αυτά που αναγράφονται στα εκκαθαριστικά αλλά εμφανώς μειωμένα ποσά τα οποία έχουν προκύψει λόγω συμψηφισμών των αρχικών οφειλών με επιστροφές και εκπτώσεις φόρου που δικαιούνται οι ιδιοκτήτες.

Για παράδειγμα, σε πολλές από τις περιπτώσεις το ποσό του ΕΝΦΙΑ που πρέπει τελικά να πληρωθεί είναι μειωμένό λόγω συνυπολογισμού ορισμένων εκπτώσεων φόρου που δικαιούνται οι φορολογούμενοι είτε επειδή πλήρωσαν εφάπαξ και εντός των κανονικών αρχικών προθεσμιών τον ΦΠΑ προηγούμενων τριμήνων ή μηνών είτε επειδή εξόφλησαν εγκαίρως και εφάπαξ τους φόρους των εκκαθαριστικών των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα