Εντοπίστηκε χασισοφυτεία με 710 δενδρύλλια στην Αχαΐα

25.09.2020 / 10:40
bswjxaiorh5f6dc65de70c5

Χασισοφυτεία σε δύσβατη περιοχή στο Καρούσι Αχαΐας εντόπισαν σήμερα το πρωί αστυνομικοί του Τμηματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρων με τη συνδρομή Αστυνομικών της ΟΠΚΕ Αχαΐας και του Α.Τ. Καλαβρύτων , όπου εντοπίστηκαν και εκριζώθηκαν 710 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,5 έως 2,5 μέτρα, όπως πληροφορείται το thebest.gr από αστυνομικές πηγές. Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρων , στο πλαίσιο ειδικών δράσεων εξερεύνησης περιοχών πρόσφορων για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και καταστολής της δράσης καλλιεργητών, εντόπισε τη φυτεία σε δύσβατη ημικρημνώδη περιοχή παραπλευρος του ποταμού Σελινούντα στο ύψος του Δ.Δ. Καρουσίου του Δήμου Καλαβρύτων.
Η αστυνομική επιχείρηση έγινε σήμερα το πρωί, από αστυνομικούς του Τμηματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρων με τη συνδρομή Αστυνομικων της ΟΠΚΕ Αχαΐας και του Α.Τ. Καλαβρυτων , όπου εντοπίστηκαν και εκριζώθηκαν  τα 710 δενδρύλλια κάνναβης.
Στο χώρο της φυτείας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εντοπίστηκαν υλικά και εξοπλισμός ανάπτυξης και υδροδότησης της καλλιέργειας, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Από τη μεθοδολογία δράσης των καλλιεργητών, την επιλογή θέσης (ορεινό σημείο, ημικριμνωδης), την υποδομή (ύδρευση από αυτοσχεδια δεξαμενη , των μέτρων προφύλαξης (ειδικά διαμορφωμένο παρατηρητήριο πλησίον της φυτείας), και του μεγάλου αριθμού των δενδρυλλίων, προκύπτει η επαγγελματική υποδομή των εμπλεκομένων, σύμφωνα με την ασυνομία.
Τα υπολογιζόμενα παράνομα κέρδη, σε περίπτωση τελικής διάθεσης των προϊόντων κάνναβης, υπολογίζονται σε 1.500.000- ευρώ (500 κιλά κάνναβης).
Ενεργείται προανάκριση για την ταυτοποίηση και εντοπισμό των δραστών.

Πρόσφατα επίσης είχε εντοπιστεί κι άλλη φυτεία σε χωριό των Καλαβρύτων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα