«Εντατικά» μαθήματα για τη χρήση μάσκας σε παιδιά Δημοτικού στην Πάτρα

19.09.2020 / 4:44
3591474

Μαθήματα για τη χρήση της μάσκας από τους δασκάλους στα μικρά παιδιά, με το σύνολο σχεδόν αυτών, να είναι αρκετά δεκτικά και να δείχνουν ότι κατανοούν την κατάσταση και τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Στη μάσκα «καταναλώθηκαν» κατά βάση οι πρώτες ημέρες της νέας σχολικής χρονιάς στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία της Πάτρας, κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό, έτσι ώστε όλα τα παιδάκια να την χρησιμοποιούν σωστά, αλλά και να καταλάβουν τους λόγους.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Υγείας Τάσο Σταυρογιαννόπουλο, τα παιδιά έδειξαν σε μεγάλο ποσοστό να προσαρμόζονται με αυτή και την χρησιμοποίησαν όσο ήταν στις σχολικές αίθουσες.

«Είναι σίγουρα μία διαφορετική χρονιά και τους εκπαιδευτικούς και για τους μαθητές στην οποία όμως θα πρέπει να προσαρμοστούμε. Τα πρώτα σημάδια σε ότι αφορά τουλάχιστον τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι θετικά, με τα παιδιά, αλλά και τους γονείς να αναλαμβάνονται την χρησιμότητα της».

Όπως τονίζει ο κ. Σταυρογιαννόπουλος, ακόμα και στις περιπτώσεις εκείνων των γονιών που ήταν αρνητές της μάσκας και δεν την ήθελαν, μετά από συζητήσεις που έγιναν από τους εκπαιδευτικούς μαζί τους, πείστηκαν.

«Τους εξήγησαν ότι η χρήση της μάσκας είναι για το καλό των παιδιών τους, των υπολοίπων παιδιών, αλλά και γενικότερα της δημόσιας υγείας. Οι περιπτώσεις των αρνητών της μάσκας ήταν μεμονωμένες, όμως ακόμα και αυτές, πείστηκαν, τουλάχιστον οι περισσότερες».

“Ξεκινάμε με αισοδοξία”

Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας: «Ξεκινάμε με αισιοδοξία τη χρονιά και από πλευράς μας έχουμε κάνει ότι είναι δυνατόν για να κυλήσει το νέο σχολικό έτος ομαλά. Σίγουρα υπάρχουν προβλήματα, αλλά για αυτό είμαστε εδώ, για να τα λύνουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα και αποτελεσματικά».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Πρωτοβάθμια βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με τις διευθύνσεις των σχολείων, ενώ σε καθένα από αυτά έχει οριστεί ένας υπεύθυνος εκπαιδευτικός που έχει ως αρμοδιότητα του το θέμα της μάσκας και της προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Στα θετικά της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς θα πρέπει να καταγραφεί ότι όλο το σχολικό υλικό και τα βιβλία σε όλες τις τάξεις του δημοτικού ήταν έγκαιρα στα σχολεία και δόθηκαν στα παιδιά στις δύο πρώτες ημέρες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα