ΕΛΜΕ Αχαΐας: «Δεν κάνουμε τηλε-εκπαίδευση σε υπό κατάληψη σχολεία»

02.10.2020 / 6:53
ntountouka_apergia_kinitopoihsh

Η ΕΛΜΕ Αχαΐας επισημαίνει σε ανακοίνωση τα εξής:

“Η απόφαση της υπουργού Παιδείας, ότι στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση για όλους, με τιμωρητικό αποκλεισμό από τα τηλε-μαθήματα των καταληψιών μαθητών (!!) μόνο ντροπή και θυμό προκαλεί.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, αντί να λύσουν τα πραγματικά προβλήματα των σχολείων, επιλέγουν τον δρόμο των απειλών, των εκφοβισμών και της τρομοκρατίας. Αντί να προχωρήσουν σε μείωση 15 μαθητών ανά τμήμα επικαλούνται μόνο την ατομική ευθύνη. Αντί να στείλουν στα σχολεία δασκάλους και καθηγητές, στέλνουν την αστυνομία. Αντί να στείλουν προσωπικό καθαριότητας, στέλνουν εισαγγελείς και αγανακτισμένους! Αντί να συζητήσουν με τον εκπαιδευτικό κόσμο, επιδιώκουν να μας στρέψουν ενάντια στους μαθητές μας! Οι μαθητές είναι παιδιά μας!

Οι καθηγητές είμαστε Παιδαγωγοί και όχι δυνάμεις καταστολής. Δεν κάνουμε τηλε-εκπαίδευση σε υπό κατάληψη σχολεία. Δεν θα γίνουμε απεργοσπαστικός μηχανισμός των μαθητικών κινητοποιήσεων. Νέοι μασκοφόροι δεν θα βρεθούν ανάμεσά μας όσο κι αν οι μάσκες που μας στείλατε καλύπτουν όλο μας το πρόσωπο!

Το σχολείο μορφώνει και διαμορφώνει ελεύθερες συνειδήσεις, πολίτες σκεπτόμενους και ευαισθητοποιημένους στα κοινωνικά προβλήματα. Αυτοί είναι οι μαθητές μας, που πλημμυρίζουν αυτές τις μέρες τους δρόμους, παλεύοντας μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για ανοιχτό – ζωντανό σχολείο με όλα τα μέτρα προστασίας.

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ.

Καμία εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε σχολεία υπό κατάληψη

Καλούμε τους Διευθυντές/-τριες και τους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων σε κατάληψη να μην βγάλουν προγράμματα και να μην προχωρήσουν σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Καλούμε τους συναδέλφους να αντισταθούν και να σταθούν στο παιδαγωγικό και κοινωνικό τους ύψος.

Καλούμε το ΥΠΑΙΘ να αποσύρει την κατάπτυστη απόφαση και να ικανοποιήσει τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας:

Προκηρύσσει συμπληρωματικές στάσεις εργασίας (των στάσεων εργασίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ, η αντίστοιχη ανακοίνωση επισυνάπτεται) την Παρασκευή 2/10/2020 και τη Δευτέρα 5/10/2020 και ώρες 11:00-14:00 καθώς και αντίστοιχα στάσεις εργασίας για την πρώτη βάρδια των εσπερινών σχολείων, για τους συναδέλφους που τα σχολεία τους τελούν υπό κατάληψη, σε πιθανή εφαρμογή της Υ.Α. της τηλε-εκπαίδευσης.
Συντάσσεται με το κάλεσμα του ΔΣ της ΟΛΜΕ προς την ΑΔΕΔΥ να προκηρύξει άμεσα απεργία-αποχή από την ΥΑ 131451/ΓΔ4 και κάθε διαδικασία τηλε-εκπαίδευσης στα υπό κατάληψη σχολεία.
Σας καλεί σε Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 5/10/2020 και ώρα 18:30 στο προαύλιο του συγκροτήματος 6ου και 11ου ΓΕΛ, να οργανώσουμε τις δράσεις μας.”

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα