Εγκρίθηκαν 85 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρική θωράκιση της Ολυμπίας Οδού

04.10.2020 / 5:14
γκο-1-112

Αντιπλημμυρικά έργα ύψους 84 εκατ. ευρώ, στον αυτοκινητόδρομο της Ολυμπίας Οδού θα πραγματοποιηθούν με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Πρόκειται για συμπληρωματικές εργασίες που προστέθηκαν στην τρέχουσα σύμβαση παραχώρησης με τον αυτοκινητόδρομο που διαχειρίζεται τα τμήματα Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα.

Τα αντιπλημμυρικά έργα στην Ολυμπία Οδό, είναι τμήμα των παρεμβάσεων συνολικού προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκαν για όλους τους αυτοκινητόδρομους, από την Κυβερνητική Επιτροπή Συντονισµού Μεγάλων Εργων Υποδοµής, μετά από σχετική εισήγηση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.


Στις υποχρεώσεις της Ολυμπίας Οδού θα πρέπει να περιληφθεί και η εκπόνηση εντός του επόμενου διμήνου, των οριστικών υδραυλικών µελετών (περιλαµβανοµένων των αναγκαίων κτηµατολογικών, περιβαλλοντικών, γεωτεχνικών, στατικών µελετών καθώς και των µελετών οριοθέτησης υδατορεµάτων) και για τα έργα που δεν επιλέχθηκαν ή δεν θα επιλεγούν τελικά να κατασκευαστούν ως επείγοντα και προς άρση των επικείµενων κινδύνων και οι οποίες (µελέτες) σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξικνούνται συνολικά µέχρι το διπλάσιο προϋπολογισµό µελέτης από αυτόν που αντιστοιχεί και σε αυτά που θα υλοποιηθούν µέσω της σύµβασης παραχώρησης, σύµφωνα µε τις διατάξεις περί ανάθεσης συµπληρωµατικών εργασιών.

πηγή: Πελοπόννησος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα