Δυτική Ελλάδα: Έντονο ενδιαφέρον από τις επιχειρήσεις για το πρόγραμμα ενίσχυσης της Περιφέρειας

11.10.2020 / 5:44
xrimata-pliromi

Η ρευστότητα είναι αναμφίβολα το κύριο συστατικό, ώστε σε περιόδους κρίσης μία επιχείρηση να παραμείνει ζωντανή. Στο πλαίσιο αυτό μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να διανεμηθεί, πάνω από μισό δισ. ευρώ και συγκεκριμένα 519 εκατ. ευρώ, ως έκτακτη ενίσχυση σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού, μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ).Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το εν λόγω ποσό είναι το μεγαλύτερο που έχει δοθεί ποτέ ως άμεση ενίσχυση στις επιχειρήσεις με τη μορφή κεφαλαίου κίνησης. Επισημαίνεται ότι τα χρήματα θα δοθούν με τη μορφή μη επιστρεπτέας ενίσχυσης, κάτι που σημαίνει ότι δεν επιστρέφονται.
Αυτή τη στιγμή, έχει βγει στον «αέρα» το πρόγραμμα ενίσχυσης και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με ποσό που φτάνει τα 30 εκατ. ευρώ και τα όρια της ενίσχυσης, κυμαίνονται από 5.000 έως 50.000 ευρώ.Η δημόσια χρηματοδότηση καλύπτει κεφάλαιο κίνησης, ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης κατά το έτος 2019. Τα ποσά επί των οποίων θα υπολογιστεί το παραπάνω ποσοστό (50%) προκύπτουν από το άθροισμα των αγορών εμπορευμάτων χρήσης, των πρώτων υλών και υλικών χρήσης, του συνόλου των δαπανών για παροχή υπηρεσιών και των ενοικίων που καταβλήθηκαν στη χρήση από την επιχείρηση, του συνόλου των παροχών σε εργαζομένους (πλην αυτών που απασχολήθηκαν σε Αγροτικές Βιολογικές δραστηριότητες) και για διάφορα λειτουργικά έξοδα.
Δικαίωμα λήψης της επιχορήγησης έχουν οι υφιστάμενες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, όλων των μορφών. Οι βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής, είναι να δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια που αφορά η πρόσκληση, να έχουν κάνει έναρξη πριν την 1/1/2019, να έχουν ως κύριο κωδικό δραστηριότητας ή δραστηριότητα με τα μεγαλύτερα έσοδα έναν από τους επιλέξιμους ΚΑΔ της αναλυτικής πρόσκλησης και στον οποίο να δραστηριοποιούνται αδιαλείπτως τουλάχιστον από 31/1/2020 και έως την ημέρα υποβολής της πρότασης, να είναι πολύ μικρές ή μικρές επιχειρήσεις, το 2019 να απασχολούσαν λιγότερους από 50 εργαζόμενους, κ.ά.
Να σημειωθεί ότι η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, διοργανώνει διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας, για την παρουσίαση της δράσης.Η διαδικτυακή ενημέρωση θα γίνει τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ μέσω τηλε-διάσκεψης την οποία θα μπορεί να παρακολουθήσει το κοινό στο YouTube και στο Facebook.

εφ. Πελοπόννησος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα