Δυτική Αχαϊα- Μυλωνάς για τα νέα μέτρα: Να περάσουμε όλοι μαζι τον δύσκολο κάβο

23.10.2020 / 9:36
milonas

Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς προχώρησε σήμερα (23/10) στην παρακάτω δήλωση-έκκληση.  «Ο Δήμος μας, όπως και ολόκληρος ο νομός Αχαΐας, μπαίνουν από σήμερα σε μια νέα φάση μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας.

Τα μέτρα είναι ήδη γνωστά. Αφορούν την απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας και τη γενική χρήση της μάσκας. Αυτήν τη στιγμή αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ σε όλους τους συνδημότες και συνδημότισσες. Μέχρι στιγμής η διάδοση του κορονοϊού στο Δήμο μας βρίσκεται σε ελεγχόμενα επίπεδα. Εν τούτοις ο ιός μεταδίδεται γρήγορα και χτυπάει όλο και περισσότερους. Γι’ αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η προσήλωσή μας στην τήρηση των μέτρων, παλαιότερων και νέων. Η ατομική καθαριότητα, το πλύσιμο των χεριών, η αποφυγή συναθροίσεων και τώρα η γενική χρήση της μάσκας και η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας, είναι τα μέτρα που θα μας βοηθήσουν να περάσουμε με τις μικρότερες δυνατές απώλειες αυτή τη δύσκολη περίοδο. Θα το επαναλάβω για μια ακόμα φορά. Τα μέτρα δεν είναι μόνο για όσους τα θεωρούν απαραίτητα αλλά για όλους μας. Γιατί όλοι μας μπορεί να βρεθούμε εκτεθειμένοι κι ανήμποροι απέναντι στη νόσο. Όλοι μπορεί να νοσήσουμε αλλά και να μεταδώσουμε τη νόσο σε αγαπημένα μας πρόσωπα. Απευθύνομαι ιδιαίτερα στις νέες και στους νέους μας. Καταλαβαίνω πολύ καλά ότι η νυχτερινή διασκέδαση είναι τρόπος ζωής, ανάγκη διεξόδου και μορφή έκφρασης κάθε νέας γενιάς. Τώρα όμως βρισκόμαστε σε μια εντελώς ιδιαίτερη περίσταση.

Ζητώ από τους νέους μας να αναστείλουν προσωρινά την ικανοποίηση αυτής της ανάγκης τους για λόγους υπέρτερου συμφέροντος. Είμαι βέβαιος ότι κανείς νέος, καμιά νέα δεν θέλουν να γίνουν, άθελά τους, υπαίτιοι για τη μετάδοση του ιού στους οικείους τους. Είμαι βέβαιος ότι οι νέες και οι νέοι μας κατανοούν πλήρως ότι «μαγκιά» είναι τήρηση και όχι η παραβίαση των μέτρων. Ας δείξουμε όλοι με τη θέλησή μας την απαραίτητη αυτοπειθαρχία προκειμένου να περάσουμε όλοι μαζί αυτό το δύσκολο κάβο».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα