Δυστύχημα στις Καμάρες: Γιαγιά και εγγονός περιμένουν δικαίωση, ένα χρόνο μετά -Το χρονικό

27.09.2020 / 10:40
kamares

Ενας χρόνος συμπληρώθηκε από το τροχαίο δυστύχημα με θύμα γιαγιά και εγγονάκι, στις Καμάρες Αιγιαλείας και η υπόθεση ακόμα δεν έχει φτάσει στις δικαστικές αίθουσες. Ήταν 25 Αυγούστου 2019, όταν «πάγωσε» η Αχαΐα και συγκλονίστηκε το Πανελλήνιο.
Ο Κώστας Μπούρδος που σε λίγα δευτερόλεπτα, έχασε το 15 μηνών παιδί του και την 67χρονη μητέρα του περιμένει την κοινοποίηση βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών του Ναυτοδικείου Πειραιώς για την παραπομπή σε δίκη, του βασικού κατηγορουμένου της υπόθεσης
Ο δρόμος είναι μακρύς και ο πόνος βαρύς για την οικογένεια των θυμάτων. Ο χρόνος δεν έχει απαλύνει τις πληγές το αντίθετο. Ο πατέρας προσπαθεί να ορθοποδήσει. Η σύζυγός του συνοδοιπόρος στον προσωπικό τους «Γολγοθά». Εχασαν τα πάντα μέσα σε μια στιγμή. Η απογευματινή καλοκαιρινή βόλτα της γιαγιάς με το μονάκριβο αγγελούδι τους, έμελλε να βαφτεί με αίμα. Το χτύπημα της μοίρας διπλό.
Δίωξη εισαγγελέα

Υπενθυμίζεται, πως ο εισαγγελέας Ναυτοδικείου άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του νεαρού για επικίνδυνη οδήγηση (κακούργημα – ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 10 ετών), ανθρωποκτονία εξ αμελείας κατά συρροή, εγκατάλειψη τόπου ατυχήματος και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα.
Ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος αφού του επεβλήθησαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης στο ΑΤ και η απαγόρευση οδήγησης μέχρι την εκδίκαση της υποθέσεως.
«Δεν επιθυμούμε καμία επικοινωνία»
Από τις πρώτες κιόλας ημέρες, μετά τη σύλληψη και αποκάλυψη της ταυτότητας του νεαρού οδηγού του πολυτελούς αυτοκινήτου, που στο πέρασμα του «θέρισε» δυο αθώες ψυχές και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή από το τόπο του συμβάντος, πολλά γράφτηκαν και ακόμα περισσότερα ακούστηκαν για το προφίλ του 28χρονου τότε Σημαιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού.
Οι δικηγόροι Αλέξης Κούγιας και Γιάννης Σαμέλης που ανέλαβαν την υπεράσπιση του, μέσω κοινής γραπτής ανακοίνωσης, ανέφεραν την πρόθεση προσέγγισης με την οικογένεια των θυμάτων, σε μια προσπάθεια εξωδικαστικού συμβιβασμού. Επ’ αυτού μάλιστα ο δικηγόρος Μαρίνος Σκανδάμης, που μαζί με τον δικηγόρο Κωνσταντίνο Κρεμμύδα εκπροσωπούν την οικογένεια του Κώστα Μπούρδου, αναφέρει «Η οικογένεια Μπούρδου βιώνει ένα Γολγοθά. Δεν επιθυμεί να κάνει δηλώσεις ή να επικοινωνήσει με την πλευρά του δράστη. Ο χρόνος δεν μπορεί να επουλώσει την τραγική απώλεια. Η οικογένεια εμπιστεύεται και προσβλέπει στην απόδοση δικαιοσύνης».


Το χρονικό :
25η Αυγούστου του 2019 – Απόγευμα Κυριακής: Η 67χρονη γιαγιά βγάζει το παιδικό καροτσάκι με το μόλις 15 μηνών εγγονάκι της, για τη συνήθη βόλτα τους. Κινούνται στο πεζοδρόμιο επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Πατρών – Κορίνθου, στο ύψος των Καμαρών.
Με κατεύθυνση την πόλη του Αιγίου κινείται μια ασημί κάμπριο BMW οδηγός της, 28χρονος απόφοιτος της Σχολής Εμπορικού Ναυτικού, που υπηρετεί ως Σημαιοφόρος στο Πολεμικό Ναυτικό. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες χάνει τον έλεγχο του οχήματος του και εκτρέπεται της πορείας του, περνά στο αντίθετο ρεύμα, ανεβαίνει στο πεζοδρόμιο και παρασύρει γιαγιά και παιδί. Το αυτοκίνητο ακινητοποιείται αρκετά μέτρα από το σημείο του τροχαίου.
Ο νεαρός σύμφωνα με την Αστυνομία, εγκαταλείπει το τόπο του συμβάντος και τρέπεται σε φυγή. Εντοπίζεται από τους Αστυνομικούς στη θαλάσσια περιοχή του Λόγγου, όπου είχε βρει «καταφύγιο» σε μια βάρκα.
Μετά από προτροπή συγγενικού του προσώπου, βγαίνει στη ακτή και εκεί συλλαμβάνεται από άνδρες της ΕΛΑΣ. Κατά τους αρχικούς του ισχυρισμούς, κατέφυγε στο συγκεκριμένο σημείο γιατί ήθελε να βάλει τέλος στη ζωή του, αντιλαμβανόμενος τι είχε συμβεί. Τα θύματα έχουν ήδη μεταφερθεί στο Νοσοκομείο, όπου απλά διαπιστώνεται ο θάνατος τους.
Στο νεαρό οδηγό γίνεται αλκοτέστ και το αποτέλεσμα είναι θετικό. Μετά τη σύλληψη του και ευρισκόμενος σε κατάσταση σοκ κατά τους ισχυρισμούς των οικείων και των Δικηγόρων του, μεταφέρεται για νοσηλεία στο Ψυχιατρικό Πεντέλης, στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

εφ. Πελοπόννησος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα