Διαμαντής Κανελλόπουλος: Στο Δήμο Ερυμάνθου, λέμε το νερό νεράκι!

13.09.2020 / 10:58
Χωρίς-τίτλο-14

Η ανακοίνωση:

Προ ολίγων ημερών, συμπολίτης μας κατήγγειλε δημόσια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  την ποιότητα  του νερού στο χωριό  Γάλαρο Τριταίας δήμου Ερυμάνθου. Η καταγγελία συνοδευόταν από  φωτογραφίες με νεκρά τρωκτικά  που βρέθηκαν εντός της δεξαμενής που υδρεύει το χωριό, καθώς και από την αναφορά πως τρωκτικά βρέθηκαν επίσης εντός του δικτύου ύδρευσης  κατά την επισκευή  βλάβης !Πριν την δημόσια καταγγελία, υπήρξε επικοινωνία του πολίτη με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και δέχθηκε τον χαρακτηρισμό του ‘’αχάριστου’’ από τον αιρετό, για τα παράπονα που υπέβαλε, ‘’είχε νεράκι και έπινε’’.

Στο ίδιο μήκος κύματος, τον προηγούμενο  μήνα υποδείξαμε δεξαμενή ανασφάλιστη και γεμάτη  αράχνες (μία πραγματικά  θλιβερή εικόνα)  από την οποία υδρεύεται χωριό του Δήμου μας. Στη συνέχεια της καταγγελίας μας ο Πρόεδρος της Τ.Κ.  Καλάνιστρας άμεσα έσπευσε να διευκρινίσει οτι επρόκειτο για τη δεξαμενή στην περιοχή ευθύνης του, στην οποία έπειτα της καταγγελίας έγινε καθαρισμός. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η υπόδειξη μας αφορούσε δεξαμενή άλλης τοπικής κοινότητας, και εντύπωση μας προκαλεί η παραπάνω στάση.

Παρόλα αυτά, κύριοι της δημοτικής αρχής, καθαρίσατε τη δεξαμενή  μετά τη σχετική  δημοσίευση  μας, χωρίς όμως να την ασφαλίσετε! Η αξία μια κλειδαριάς αξίζει περισσότερα από την ζωή του ανθρώπου;

Η Δημοτική  Αρχή  το τελευταίο διάστημα έσπευσε  να διευκρινίσει πως  υπήρχαν εκτεταμένα  προβλήματα στις υποδομές  ύδρευσης. Σημείωσε πως δεν υπήρχε καν κανονισμός ύδρευσης.
Ανακοίνωσε δε, πως οι  Κοινότητες  που τα προηγούμενα χρόνια αντιμετώπιζαν  σοβαρά  προβλήματα με την ύδρευση, είχαν πια ελάχιστα ή ακόμα και μηδαμινά προβλήματα.
Τα τρωκτικά στους αγωγούς και στις δεξαμενές όμως, η ερασιτεχνική χλωρίωση, οι ακάθαρτοι χώροι πέριξ των εγκαταστάσεων ύδρευσης, οι διακοπές υδροδότησης, η άνιση κατανομή ύδατος, και ακόμα αρκετά προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν δεν είναι ούτε ελάχιστα αλλά ούτε και ασήμαντα ζητήματα!

Μία αξιοσημείωτη επισήμανση είναι πως δύο Αντιδήμαρχοι επισκέφθηκαν  μετά απο αναφορά  κατοίκου της περιοχής  συγκεκριμένη υδρομάστευση  όπου  το σημείο  συλλογής του νερού είναι πλήρως καλυμμένο από χόρτα, βάτα και πέτρες όπως φαίνεται και στην παρακάτω   εικόνα.


Ενώ έχει περάσει ένας χρόνος  από  την ανάληψη  των καθηκόντων της δημοτικής αρχής και ενώ ο  Δήμαρχος αλλά  και ο Αντιδήμαρχος  είναι  αιρετοί  από το  2006 και δεδομένου πως  υποστηρίζουν  ότι  τα προβλήματα  υπήρχαν τότε διερωτώμαι :  κύριε Δήμαρχε και κύριε αρμόδιε αντιδήμαρχε, ή δεν γνωρίζατε τα προβλήματα και άρα δεν επιτελούσατε ορθά την αποστολή σας, ή γνωρίζατε εν τέλη τα προβλήματα μα μείνατε άπραγοι και σιωπηλοί (γιατί άραγε);
Κύριοι της δημοτικής αρχής, δεν είναι δυσφήμιση στο  Δήμο   η αποτύπωση  και δημοσίευση της θλιβερής πραγματικότητας για την οποία ευθύνεστε! Δυσφήμιση είναι η ίδια η ύπαρξη αυτής της θλιβερής εικόνας. Δυσφήμιση είναι να απαντάτε ‘’ είσαι αχάριστος’’ στον πολίτη που υποβάλει προβληματισμούς και παράπονα για την ποιότητα του πόσιμου νερού .

Κύριοι της δημοτικής αρχής, έχετε ήδη ένα χρόνο τα ηνία της Δημοτικής  Αρχής και οι συνδημότες τροφοδοτούνται με πόσιμο νερό κάκιστης ποιότητας. Παρακαλώ άμεσα να συντάξετε και να υλοποιήσετε ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης και διόρθωσης της θλιβερής εικόνας που παρουσιάζει το δίκτυο και οι δεξαμενές ύδρευσης!
Από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, αναμένω τη δημόσια συγγνώμη του αναφορικά με το χαρακτηρισμό ‘’αχάριστο’’ στον συμπολίτη μας που υπέβαλλε τα παράπονα που περιγράφονται παραπάνω.

Αξιολογώντας την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το δίκτυο και οι δεξαμενές ύδρευσης, καταλήγω στο συμπέρασμά πως :
Η υγεία των δημοτών κινδυνεύει άμεσα, ως εκ τούτου κρούω δημόσια τον κώδωνα του κινδύνου.

ΥΓ. Ελπίζω να μην παρουσιαστεί  κανένας  ‘’κουμπάρος’’ πάλι  και να πει ότι τα συγκεκριμένα προβλήματα είναι στην περιοχή ευθύνης του και λύθηκαν ως δια μαγείας.

Διαμαντής Κανελλόπουλος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα