Διαδοχικές συναντήσεις και αυτή την εβδομάδα για τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστο Μπούρα

23.10.2020 / 10:32
mpouras

Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως συνάντησε στις 20 Οκτωβρίου, στο Υπ. Παιδείας ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής Χρήστος Μπούρας μετά του Αντιπρυτάνεως Καθηγητή  Δ. Μαντζαβίνου. Σκοπός  της συνάντησης, η εφ΄ όλης της ύλης ενημέρωση της Υπουργού για τα μείζονα προβλήματα του Πανεπιστημίου Πατρών τα οποία χρήζουν άμεσης επίλυσης. Ειδικότερα αφού ενημέρωσαν την Υπουργό για την πρόσφατη απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών, επεσήμαναν την αδυναμία  άσκησης του εκπαιδευτικού έργου στα Τμήματα του πρώην ΤΕΙ αν δεν ληφθεί άμεσα μέριμνα. Επίσης την ενημέρωσαν  για την αναγκαιότητα επαρκούς χρηματοδότησης και για χρονίζοντα θέματα της Φοιτητικής Εστίας, προβλήματα  των οποίων η επίλυση είναι αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου Πατρών. Από την πλευρά της η Υπουργός Παιδείας υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει τα εν λόγω αιτήματα. 

Τον Πρύτανη επισκέφθηκε χθες ο Δήμαρχος Πύργου κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι αναγνωρίζει τη σοβαρότητα των προβλημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών  και στηρίζει τον αγώνα για την επίλυση των  δίκαιων αιτημάτων του. Παράλληλα, ο Δήμαρχος Πύργου έθεσε εκ νέου θέμα διατήρησης και στελέχωσης του Τμήματος Μουσειολογίας που λειτουργεί στον Πύργο καθώς και την επαναλειτουργία του Τμήματος  Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, το οποίο βρίσκεται σε αναστολή της εκπαιδευτικής του λειτουργίας και ζήτησε την αρωγή του Πρυτάνεως. 

Θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Πανεπιστημίου Πατρών και τη σύνδεσή του με την πόλη και την ευρύτερη περιφέρεια, συζήτησαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στην Πρυτανεία στις 22.10.20, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Νομού Αχαΐας κ.κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος και Κωνσταντίνος Παλαιολόγος με τον Πρύτανη  Καθηγητή Χρήστο Μπούρα. Παράλληλα  εξέφρασαν  την αμέριστη στήριξή του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α στα αιτήματα της Πρυτανικής Αρχής για επαρκή χρηματοδότηση και  πλήρη στελέχωση με το απαραίτητο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Πατρών. Επιπλέον συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας σε θέματα, όπως η διαχείριση των στερεών αποβλήτων και η αναβάθμιση του περιβάλλοντος. 

Εθιμοτυπική επίσκεψη επί τη αναλήψει των καθηκόντων της νέας Πρυτανικής Αρχής πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς». Αφού ενημερώθηκαν για τα προβλήματα του Πανεπιστημίου Πατρών στα οποία δήλωσαν την αμέριστη συμπαράστασή τους, ζήτησαν  στη συνέχεια τη στήριξη της Πρυτανείας στους στόχους του Συλλόγου, όπως η ανάδειξη του Ολυμπιακού ύμνου από την UNESCO ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά και η καθιέρωση της ιστορικής Πάτρας ως Πόλη του Ολυμπιακού ύμνου για να αποκτήσει την οφειλόμενη αναγνωρισιμότητα και προβολή σε Διεθνές επίπεδο. Ο Πρύτανης Χρήστος Μπούρας είπε ότι είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια προβολής της πόλης των Πατρών σε διεθνές επίπεδο. 

Τέλος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών συναντήθηκε  με το Σύλλογο  Μελών ΔΕΠ και το Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού του Ιδρύματος. Στο πλαίσιο των συναντήσεων αναπτύχθηκε διάλογος με ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Πατρών και για  δράσεις που αφορούν την ασφαλή λειτουργία του Ιδρύματος λόγω της πανδημίας  από τη νόσο covid 19, ενώ ζητήθηκε η συνεργασία των Συλλόγων σε όλα τα επίπεδα. 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα