Δημοτική Αρχή: «Ο Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ στα δικαστήρια υπέρ των δύο εργαζομένων»

24.09.2020 / 8:25
bfsagsdxav5f6c561ba1f0c

Σήμερα εκδικάστηκε στο δικαστήριο της Πάτρας η υπόθεση δύο πρώην εργαζομένων του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ). Ο πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ, Θεόδωρος Τουλγαρίδης ήταν παρών στο δικαστήριο, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής και του ΔΣ του Οργανισμού, για να στηρίξει το δικαίωμα στην εργασία των συγκεκριμένων εργαζόμενων, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής η οποία συνεχίζει:

Υποστήριξε τις εργαζόμενες καταθέτοντας στο δικαστήριο   την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του ΚΟΔΗΠ, που αναφέρει τα εξής:

 «Σχετικά με τις δύο πρώην εργαζόμενες του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων,  που είχαν προσληφθεί και βάσει του ν. 4412/2016, με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, ήθελα να βεβαιώσω ότι, ουσιαστικά κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της υπηρεσίας μας και τις είχε ανατεθεί συγκεκριμένο έργο, με τακτικό καθημερινό ωράριο εργασίας. Με την πολυετή εργασία τους ήσαν έμπειρες και απαραίτητες στην υπηρεσία και ελλείψει μόνιμου προσωπικού τις χρειαζόμασταν.  Αυτά συνέβησαν παρά το ότι οι συμβάσεις τους ήσαν ανεξαρτήτων υπηρεσιών. Πιστεύω ότι, είναι δίκαιο και αυτές οι εργαζόμενες να μονιμοποιηθούν, όπως και όσοι εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Ο  Κοινωνικός Οργανισμού του Δήμου Πατρέων άλλωστε, είχε και έχει μεγάλες ελλείψεις μόνιμου προσωπικού και μέχρι τώρα τα αιτήματά μας  προς το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχουν ικανοποιηθεί».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα