Δευτεροβάθμια Αχαΐας προς διευθυντές: «Ανοίξτε τα σχολεία από τις καταλήψεις»

23.09.2020 / 15:54
γκο-6-17

Σε επιστολή του προς τις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και πιο συγκεκριμένα προς τους διευθυντές των σχολείων, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας του νομού, Ανδρέας Ζέρβας υπογραμμίζει σχετικά με το φαινόμενο των καταλήψεων πως ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας «είναι ο ίδιος υπεύθυνος για την ομαλή λειτουργία του σχολείου», «εφαρμόζει τους νόμους» σύμφωνα με το Καθηκοντολόγιο και συγκαλεί το σχολικό συμβούλιο και παράλληλα ενημερώνει τους γονείς για την επικρατούσα κατάσταση.

Ο κ. Ζέρβας στην επιστολή του προς τους Διευθυντές των σχολείων γνωστοποιεί πως η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας έχει ενημερωθεί ότι τις ημέρες που δεν υπάρχει ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων λόγω των καταλήψεων, οι μαθητές αποχωρούν πολύ νωρίς από το χώρο του σχολείου και δεν εμποδίζεται η είσοδος στο χώρο της σχολικής μονάδας.

Εξάλλου,  ο κ. Ζέρβας στην επιστολή του αυτή με ημερομηνία 22 Σεπτεμβρίου 2020 τονίζει πως ο Σύλλογος Διδασκόντων έχει την ευθύνη του ωρολογίου προγράμματος και συνάμα της οργάνωσης της σχολικής ζωής ενώ ο υποδιευθυντής ενημερώνει το βιβλίο υλικού της σχολικής μονάδας.

Τέλος σύμφωνα με το ΦΕΚ 1340/2002, όπως αναφέρει ο κ. Ζέρβας, ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας και ο σύλλογος των διδασκόντων καθηγητών οφείλουν να εισέλθουν στο χώρο του σχολείου, να πάνε στις αντίστοιχες αίθουσες διδασκαλίας σύμφωνα με το ημερήσιο ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων που έχει καταρτιστεί και να πράξουν τα προβλεπόμενα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα