Δερμιτζάκης: Λάθος η διαχείριση του δεύτερου κύματος – Πολλοί θάνατοι σε σχέση με τα κρούσματα

28.09.2020 / 8:44
w17-83547Dermitzakisphotomarch2017v21-1-1

Ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open tv, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος και απαισιόδοξος, αναφορικά με τη διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δερμιτζάκης, “χάθηκε η επαφή με όσους παίρνουν τις αποφάσεις με όσους πρέπει να τις στηρίξουν. Η πολιτεία προσπαθεί να κάνει μικροδιαχείριση. Η πολιτική έπρεπε να είναι μεγαλύτερη”.

“Ο πολίτης μπερδεύεται με τις διαφορετικές απόψεις” τόνισε ο ίδιος, για αυτό και θεωρεί ότι πρέπει “να επανέλθει η καθημερινή ενημέρωση από τους ειδικούς”.

Τα δύο μέτρα που ξεκαθαρίζει ότι πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα, ώστε να σταματήσει η διασπορά του κορονοϊού, είναι η τηλεργασία και μάσκες παντού, για να πειστεί ο κόσμος.

“Είμαστε σε κρίσιμο σημείο. Η Αθήνα δεν έχει ελεγχθεί ακόμα”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ο κ. Δερμιτζάκης τόνισε ότι “η Ελλάδα έχει μεγάλο αριθμό θανάτων σε σχέση με τα κρούσματα. Πρέπει να μειώσουμε πολύ σοβαρά τα κρούσματα. Δεν είναι λύση το να απαγορεύουμε δραστηριότητες. Πρέπει να μπούμε στον χειμώνα με λιγότερα κρούσματα”.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα