Δεν συμμετέχουν ούτε τα μαγαζιά της Αττικής στο lockout – Η επίσημη θέση του ΣΚΕΑΝΑ

08.09.2020 / 16:32
γκο-14-8

Το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑ.ΣΚ.Κ.Ε.ΔΙ), μπορεί να αποφάσισε να κλείσει τα καταστήματα από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, όμως ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστιάσης και Αναψυχής Αχαΐας, δεν θα προχωρήσει στην εφαρμογή της απόφασης.

Σε ανακοίνωση του ο ΣΚΕΑΝΑ αναφέρει: “H επίσημη θέση και απόφαση της ΠΟΕΣΕ (δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο) είναι πως δεν συμμετέχει στην κίνηση που έχει ακουστεί για εβδομαδιαίο κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής, στις 16 έως 22 Σεπτεμβρίου.

Η θέση της ΠΟΕΣΕ, σαν επίσημος και μοναδικός φορέας εκπροσώπησης του κλάδου πανελληνίως, είναι πως περιμένουμε τα μέτρα που θα ανακοινώσει η Κυβέρνηση στην ΔΕΘ και μετά θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις για αντιδράσεις ή κινητοποιήσεις».

Στο μεταξύ τα καταστήματα εστίασης στην Αττική δεν θα συμμετάσχουν στο κλείσιμο των καταστημάτων του κλάδου, που έχει προγραμματιστεί για το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου 2020.

Αυτό γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Επαγγελμάτων Αττικής (ΕΕΕΣΑ) με αφορμή την απόφαση του Πανελληνίου Σωματείου Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑΣΚΚΕΔΙ) να προτείνει την αναστολή της λειτουργίας στην εστίαση, σε όλη τη χώρα, από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου προκειμένου να προωθηθούν τα αιτήματα του κλάδου.

Όπως αναφέρει η ένωση σε ανακοίνωσή της: «Η ΠΑΣΚΕΔΙ λειτουργεί αυτόνομα και έχει αποφασίσει για τα μέλη της να προχωρήσει στο κλείσιμο καταστημάτων.

Η ΕΕΕΣΑ θα συναποφασίσει μαζί με όλα τα σωματεία της Ελλάδας αλλά και με το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο μας την ΠΟΕΣΕ, μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, για την στάση που θα κρατήσουμε και για το τι κινητοποιήσεις θα οργανώσουμε».

 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα