Δεν προχωρά η επαναλειτουργία της γραμμής Αίγιο – Άγιος Νικόλαος

12.08.2020 / 15:35
γκο 6

Λεγαμε ότι είναι θέμα ημερών η επαναφορά μετά από χρόνια των δρομολογίων με φέρι μποτ από το Αίγιο προς τον Άγιο Νικόλαο της Φωκίδας και έτσι ήταν.

Όμως οι καταστάσεις που διανύουμε και η αβεβαιότητα που υπάρχει στην επιχειρηματικότητα ανατρέπουν τα πάντα από στιγμή σε στιγμή.

Ο πόθος των τοπικών κοινωνιών του Αιγίου και της Δωρίδας για την ένωση τους μέσω της θάλασσας του Κορινθιακού θα παραμείνει όνειρο, τουλάχιστον για φέτος.

Και αυτό γιατί οι πλοιοκτήτες του φέρι μποτ «Παναγία Τρυπητή», αν και έδωσαν την αίσθηση ότι ετοιμάζονταν πυρετωδώς για νέα δρομολόγια, τελικά αποφάσισαν οριστικά να μην τα ξεκινήσουν.

Το χρονικό τρενάρισμα ενεργοποίησης της θαλάσσιας γραμμής Αίγιο – Άγιος Νικόλαος, από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι και λίγες μέρες πριν, οδήγησε σε «ναυάγιο» της προσπάθειας.

Ωστόσο, υπήρχε η στήριξη των δύο παράκτιων δήμων, της περιφέρειας και μέρους του τοπικού επιχειρηματικού κόσμου, πέραν βέβαια των πολιτών που θα το χρησιμοποιούσαν εκατέρωθεν ως επιβάτες.

Όμως, οι ενδιαφερόμενοι βλέποντας ότι το καλοκαίρι πλέον πέρασε και οι γραφειοκρατικές – πλην απαραίτητες διαδικασίες – δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί έκριναν ότι είναι απαγορευτικό να επιχειρήσουν την επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία παραπέμπει το ενδιαφέρον της, για την εκτέλεση των δρομολογίων, από την άνοιξη του 2021 και μετά, ανάλογα με το πως θα είναι τότε τα πράγματα, οικονομικά και υγειονομικά.

(Με πληροφορίες από «Πελοπόννησο»).

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα